2021 m. liepos 2 d., penktadienis

Vaisių salotos


  

   Kas gali būti geriau karštą vasaros dieną, kai smegenys sako "reikėtų kažką suvalgyti", o organizmas atsako "tu ką išprotėjai? Toks karštis lauke...". Ir...  kai atsiranda tokia dilema, geriausiai ją spręsti gaivios gaivos kąsneliu... O, tiksliau, gaivinančios vaisių salotos dubenėliu. 
    Esu išbandžiau ne vienos sudėties (tiek vaisių įvairove, tiek jų kiekiu) receptus, bet apsistojau ties šiuo. Ir mėgaujuosi visais (ir kiekvienu atskirai) smulkiai supjaustytais gabaliukais...

Tai MANO sudėtis ir salotos :) Norite išbandyti? Pirmyn į parduotuvę ar į vaisių dubenį ir žiūrime ar turime to ko reikia. Jei neturite - zvimbiat į parduotuvę, perkat, gaminat, ragaujat ir pasakojat ar patiko :) :) :)

Jums reikės:

1 didelio mango
4 prinokusių bananų
1 didelio obuolio
3 apelsinų
0,5 kg. žalių vynuogių be kauliukų

Gaminama paprastai. Viską nuplauname. Obuolį nulupame, išimame šerdį ir smulkiai supjaustome. Mangą nulupame ir išėmę kauliuką smulkiai supjaustome. Apelsinus nulupame, geriausiai dar atskirti nuo skilteles gaubiančių odelių ir taip pat susmulkinti. Bananus pjauname išilgai į dvi dalis ir susmulkiname. Vynuoges, jei jos mažos daliname į dvi dalis, jei didelės - į keturias. Viską sumaišome ir ragaujame. 

PASTABA: Padažo ar kažko kito papildomai pilti nereikia. Leiskite sau mėgautis natūraliais vaisių aromatais.

P.S. Galite gaminti  ... savo... sudėties salotas ir atsirinkti sau labiausiai patinkančius ingredientus :) 

Skanaus :)



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą