2021 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

Valfinis pyragas

 
Tai mano vaikystės skonis. Pamenu, kai mama tepdavo vaflius, namuose būdavo lyg mažytė šventė, o sutepti vafliai - lyg šventinis tortas. Blogiausia, kai sutepus tekdavo laukti kol susistovės. Tada, prasidėdavo ilgas, nuobodus laukimas ir viktorina "gal jau", su viltimi išgirsti atsakymą "jau", bet dažniausiai skambėdavo "dar ne" :) 

 Tai paprastas, nebrangus, labai greitai paruošiamas, nereikalaujantis daug ingredientų patiekalas, o dažnai idealus, norint sunaudoti nenaudojamas uogienes. Puikus, kai sužinote, kad turėsite svečių, o ant stalo padėti nelabai turite ką. 
Jei gaminsite, siūlau gaminti dvigubą porciją, nes nepastebėsite kaip dings nuo stalo :)

Jums reikės:
  • Pakuotės vaflių (minkštesnis pyragas gausis jei naudosite apvalius, plonus (kaip nuotraukoje) vaflius.
  • Kondensuoto pieno (man užteko pusė indelio)
  • Uogienės (geriau rūgštesnės, kaip atsvara saldžiam kondensuotui pienui).

Viskas :) Tepam lakštus uogiene, kondensuotu pienu, dedame vienas ant kito ir paslegiame kuo nors sunkesniu, kad susislėgtų. Jei, pritrūkstat kantrybės laukti, už poros valandų galite pabadyti ragauti, bet gali stovėti ir per naktį.

 

Galite pertepimui naudoti ir Rududu ir kondenduotą pieną su kakava ar kava. Galite naudoti vien tik turimą uogienę ar džemą. Čia jau jūsų fantazijos reikalas. Kuo daugiau bandysite, tuo greičiau išsirinksite savo skonį.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą