2021 m. balandžio 17 d., šeštadienis

Naminis grietinėlės sviestas su žalumynais

Kartais taip jau būna, kad planuoji kažką gaminti, bet ... deja ... nutinka kitaip.

Turint atliekamą litrą grietinėlės galima pasigaminti ne tik desertus, bet ir nuostabaus naminio sviesto. Kuris tikrai pravers tiek tepant sumuštinius, tiek gaminant steikus, tiek ant šviežių bulvių.

Turite atliekamos grietinėlės? Puiku, gaminam :)


1 ltr. 35%-36% grietinėlės

1 vš česnakų granulių (smulkių)

3 vš smulkintų krapų (galima dėti šviežių, šaldytų ar džiovintų)

2 vš smulkintų petražolių (galima dėti šviežių, šaldytų ar džiovintų)

Žalumynų galite dėti "iš akies" ar pagal savo skonį :)



Supilame grietinėlę į plakimui skirtą indą ir pradedame plakti.


Po truputį pradeda stangrėti.


Plakant ilgiau atsiranda gumuliukai ir pradeda atsiskirti skystis.


Dar paplakame, kai matome, kad sviestas (masės gumuliukai) tampa geltoni ir plūduriuoja skystyje, susidariusį skystį nupilame. Sviestą surenkame į vieną gniutulą (aš tai darau rankomis), gerai apspaudome, kad kuo daugiau nusinktumėme skysčio.  Dedame atgal į indą, sudedame česnako granules, žalumynus ir viską gerai išminkome (taip, kaip minkome tešlą). Jei susidaro skystis, jį nupilame. Dedame ant celofano, suformuojame "dešrą" ir dedame į šaldiklį.


Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą