2016 m. spalio 8 d., šeštadienis

Traškios vištienos blauzdelės amerikietiškai



Kelis kartus užsisakinėjom, tos skanios, traškios vištienos kibirėlius, kuriuos atveždavo į namus. Imi, merki į padažą ir kandi..... tik deja, papuldavo taip, kad kol atveždavo ji jau nebūdavo tokia traški, o tik skani.

Tam, kad pamaitinti visą šeimą, vieno kibirėlio neužtekdavo, o kaina liepė susilaikyti nuo gausesnių pirkimų:)

Tai ką gaminau šiandien, man daugų daugiausiai kainavo 5 eurus, truputį daugiau pusvalandį darbo ir sočią, bei laimingą šeimyną.

REIKĖS:

13 blauzdelių (Tiek papuolė, bet patiekalas tikrai gausis ir su mažiau ir su daugiau. Rinkausi mažesnes blauzdeles)
Marinatui:
~ 200 ml. grietinėlės (naudojau 10%, nes tokia turėjau, bet tikrai tiks ir riebesnė)
1,5 v.š. česnakų miltelių
0,5 v.š maltų pipirų
0,5 v.š druskos
0,5 v.š saldžios paprikos miltelių
1 v.š japoniško vasabio su sezamu
Paniruotei:
2 kiaušiniai
3-4 v.š. miltų
Kelogs sausų pusryčių
1 ltr. aliejaus virimui/kepimui

PARUOŠIMAS:
Nuplauname ir nusausiname blauzdeles. Sudedame į marinavimui skirtą indą, užpilame grietinėle ir sudedame marinavimui skirtus ingredientus. Viską gerai išmaišome ir padedame valandai -  dviem marinuotis.
Kai blauzdelės išsimarinuojame, ruošiame paniruotę.

Kiaušinius gerai išplakame. Į plakinį įpilame 7-8 šaukštus grietinėlės marinato, kuriame marinavosi vištiena. Viską gerai dar kartą išplakame.
Kelogs dribsnius sutrupiname. Aš, tai, dariau suspausdama rankoje.
Pasiruošiame miltus.
Aš neturiu fritiūrinės, todėl naudojau gilią keptuvę. Į ją supyliau visą aliejų ( jei trūksta, įpilkite dar, nes kepant blauzdelės turi būti apsemtos) ir užkaitinau iki virimo.
Blauzdeles, apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir smulkintuose sausuose pusryčiuose. Dedame į virimui/kepimui skirtą indą. Kepame, tol kol gražiai apskrus viena pusė, vėliau apverčiame kita puse ir kepame iki gražaus apskrudimo.
Blauzdelių į keptuvę dėkite tiek, kad jos nebūtų viena ant kitos, o viena šalia kitos :)
Išėmus dedame ant virtuvinio rankšluostėlio, kad nusivarvėtų.
Valgome su pasirinktais padažais.... arba be jų :) .
Skanaus







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą