2014 m. liepos 17 d., ketvirtadienis

Varškės - grietinėlės tortas



Vasara... karšta, bet vistiek norisi kažko saldaus. O ypač jei lauki svečių, nori pavaišinti  kuo nors saldžiu, bet kartu ir gaiviu. Esu ne kartą gaminusi maskarponės tortą, todėl norėjau kažko kito - panašaus, bet naujo skonio. Varškė tam puikiai tiko.

Šis tortas gaminasi labai greitai (užtrukau gal 30-40 min.), bet nuo to skonis tikrai netampa prastesnis jis tiesiog puikus... bent jau taip sakė svečiai kurie jį ragavo, todėl gaminsiu dar ne kartą :)
Jei norite pasigaminti jums reikės:



REIKIA:
0,250 g. sausainių
0,100 g. sviesto
0,500 g. varškės
0,450 g. grietinėlės (35% riebumo)
0,150 g. cukraus
2 pok. vaisinės žele (gali būti to paties skonio, o gali būti ir skirtingų)
1 pok. želatino
0,350 ml. vandens
Uogų - pagal norą.

GAMINIMAS:
Sausainius susmulkinti smulkintuvu ir užpilti lydytu sviestu (neturint sviesto, galima naudoti margariną). Viską gerai išmaišyti, o gautą masę sudedame į torto formą ir gerai suspaudome (sutrambuojame) padarydami torto padą.
Grietinėlę iki standumo išplakti su cukrumi.
Į išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišome varškę.
Užverdame vandenį, truputį atvėsiname ir apie 0,200 užpilame ant vieno pokelio vaisinės žele ir želatino. Vėsiname maišant. Pravėsus supilame į grietinėlės - varškės mišinio. Viską gerai išmaišome ir supilame į formą.
Dedame į šaldytuvą.
Likusį vandenį užpilame ant antro pokučio vaisinės žele, gerai išmaišome (kad ištirptų žele mišinys). Dedame į šaldytuvą. Sustingus subraižome šakute į mažus gabaliukus ir puošiame torto viršų, kartu su pasirinktomis uogomis.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą