2014 m. liepos 5 d., šeštadienis

Maskarponės tortas su braškėmis

Lengvai pagaminamas, išties skanus ir gaivus tortas. Kartą pabandžiusi, nusprendčiau, kad tikrai gaminsiu dar, dar ir dar. Taip ir darau :)

REIKIA:
0,500 gr. maskarponės sūrio
0,500 ml. 35% grietinėlės
1 indelis kondensuoto pieno ( ~ 400 gr.)
0,20 gr. 1 pok. želatinos
100 ml. vandens
~ 270 g. sausainių (tai būtų apie 1,5 pokučio Selgos )
0,100 gr. sviesto (tinka ir margarinas)
Ir aišku braškių. Jų kiekis priklauso nuo to, kaip puošite ir kiek naudosite. Man reikėjo apie 0,700 gr.

GAMINIMAS:
Sausainius susmulkiname iki miltų pavidalo ir sumaišome su tirpdintu sviestu. Imame apvalią formą ir išklojame kepimo popieriumi ( kad mūsų tortas nepriliptų prie kraštų ir geriau išsiimtų iš formos). Iš gautos sausainių masės formuojame torto pagrindą, kurį stipriai "sutrombuojame".
Viename inde iki purumo išplakame grietinėlę. Kitame inde išmaišome maskarponės sūrį su kondensuotu pienu. Plaktą grietinėlę atsargiai įmaišome į maskarponės - kondensuoto pieno mišinį.
Į nedidelį indelį supilame želatiną ir užpilame virintu vandeniu. Gerai išmaišome, kad želatina ištirptų ir pravėstų, paskui pamažu supilame į indą su maskarpone ir grietinėle. Viską labai gerai išmaišome.
Ant "sutrombuoto" pagrindo dėliojame pusiau pjaustytas braškes. Jų kiekis ir dėliojimas priklauso nuo jūsų fantazijos.
Atsargiai pilame maskarponės - grietinėlės sluoksnį. Išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą. Po kokių 10 min. išimame (kol visiškai nesutvirtėjo) ir išdėliojame viršutinį sluoksnį braškių. Čia vėl gi gali pasireikšti Jūsų norų ir fantazijų galimybės.
Po poros valandų tortas paruoštas ragavimui.

 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą