Kartais, norisi paeksperimentuoti, bet nesinori toli nueiti nuo originalaus recepto. Jau senokai kepu keksiukus, kurie turi savybę greitai išnykti, todėl nusprendžiau iškepti keksą. Aišku, labai, norėjosi išbandyti naują silikoninę formą, todėl ėmiausi kekso kepimo.
Jei norite ir jūs išbandyti naują keksų formą arba prikelti darbui seną ....
JUMS REIKĖS:
Vieno kiaušinio
0,125 ml. aliejaus
0,125 gr. cukraus
0,60 ml. pieno
0,150 gr. miltų
mažo žiupsnio druskos
5 šaukštai saldžios kakavos
2 šaukštai apelsinų uogienės
kelis lašus apelsinų esencijos
GAMINIMAS:
Jei norite ir jūs išbandyti naują keksų formą arba prikelti darbui seną ....
JUMS REIKĖS:
Vieno kiaušinio
0,125 ml. aliejaus
0,125 gr. cukraus
0,60 ml. pieno
0,150 gr. miltų
mažo žiupsnio druskos
5 šaukštai saldžios kakavos
2 šaukštai apelsinų uogienės
kelis lašus apelsinų esencijos
GAMINIMAS:
- Kiaušinį, aliejų, cukrų, pieną, miltus, druską ir apelsinų esenciją išmaišyti iki vientisos masės.
- Į kekso formą sukrečiame puse masės.
- Į sukrėstą masę (jau formoje) įmaišome porą šaukštų apelsinų uogienės ir atsargiai išmaišome.
- Į likusią masę sudedame kakavą ir gerai išmaišome.
- Šokoladinę masę sudedame į formą, kur jau sudėjome aplesininę.
- Abi mases atsargiai permaišome tarpusavyje.
- Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą