Visas paruošimas šaldymui vyko taip ...
PARUOŠIMAS:
Moliūgas išdarinėjimas - nupjaustoma žievė, išimamos sėklos ir išpjaustomas vidus.
Moliūgas supjaustomas vienodais gabaliukais. Aš pjausčiau apie 1,5 x 5 cm. Galite pjaustyti ir kitais matmenimis, bet geriau, kad visi gabaliukai būtų panašūs.
Supjaustytus gabaliukus sudedame į skardą ir pašauname į iki 160 laipsnių orkaitę. Kaitiname 15-20 minučių. Po 15 minučių patikrinkite ar moliūgas suminkštėjo, jei dar ne, pakaitinkite dar 5 min.
Suminkštėjus moliūgo gabaliukams sudedate į dubenį ir sutrinate smulkintuvu.
Gautą masę sudedate į šaldymui skirtus indelius (norimomis porcijomis), atvėsinate ir sudedate į šaldymo kamerą.
PASTABOS:
1. Kaitindami stebėkite, kad moliūgas trošintųsi, o ne keptų.
2. Besi troškindamas moliūgas išskiria sultys, todėl nenaudokite grotelių.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą