2012 m. gruodžio 7 d., penktadienis

Moliūgas žiemai


Ką gi moliūgas didelis, per vieną kartą nesuvalgysi, todėl tenka galvoti apie atsargas žiemai. Uogienė išvirta, todėl atėjo eilė likučių šaldymui.
Visas paruošimas šaldymui vyko taip ...

PARUOŠIMAS:

Moliūgas išdarinėjimas - nupjaustoma žievė, išimamos sėklos ir išpjaustomas vidus.
Moliūgas supjaustomas vienodais gabaliukais. Aš pjausčiau apie 1,5 x 5 cm. Galite pjaustyti ir kitais matmenimis, bet geriau, kad visi gabaliukai būtų panašūs.
Supjaustytus gabaliukus sudedame į skardą ir pašauname į iki 160 laipsnių orkaitę. Kaitiname 15-20 minučių. Po 15 minučių patikrinkite ar moliūgas suminkštėjo, jei dar ne, pakaitinkite dar 5 min.
Suminkštėjus moliūgo gabaliukams sudedate į dubenį ir sutrinate smulkintuvu.
Gautą masę sudedate į šaldymui skirtus indelius (norimomis porcijomis), atvėsinate ir sudedate į šaldymo kamerą.

PASTABOS:
1. Kaitindami stebėkite, kad moliūgas trošintųsi, o ne keptų.
2. Besi troškindamas moliūgas išskiria sultys, todėl nenaudokite grotelių.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą