Gavau dovanų baisinio moliūgo baisinę puselę.
Dar niekada nebuvau turėjusi reikalų su moliūgais ir nežinojau, ką galima iš jo pagaminti. Internete, pilna pasiūlymų kaip virti moliūgų sriubą, bet norėjosi kažko ... kito.
Labai mėgstu apelsinų uogienę. Man patinka išskirtinis, šiek tiek kartokas, bet labai aromatingas skonis ir kvapas.
Nežinau, ar suveikė tai, kad moliūgas ir apelsinas geltoni, bet nusprendžiau surizikuoti ir paeksperimentuoti. Moliūgas didelis - vietos eksperimentams pakaks. Nežinojau ko tikėtis, bet iš dalies moliūgo rizikavau pasigaminti moliūgo-apelsino uogienės. Man pavyko, jei norite jūs ...
JUMS REIKĖS:
2 kg. moliūgo ( nebūtina tiksliai tiksliai, gali būti truputį daugiau ar mažiau)
4 dideli apelsinai
2 citrinos
0,750 cukraus (jei moliūgo dėsite daugiau, tai ir cukraus dėkite didesnį kiekį)
GAMINIMAS:
Nuluptą moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais (apie 1 cm.) ir suberiame į puodą, kartu su cukrumi. Kol moliūgas troškinamas ant mažos ugnies, nusiplauname apelsinus ir citrinas. Plauname labai kruopščiai, nes naudosime ir žieveles.
Pirmus du apelsinus (nupjausčius ir išmetus galus) supjaustome ketvirčiais, o ketvirčius plonomis riekelėmis ir sumetame į puodą, prie moliūgų. Nuo citrinos, smulkia tarka, į puodą nutarkuojame, geltoną žievelės dalį. Baltąją žievės dalį nupjaustome ir išmetame. Minkštimą susmulkiname (pasistenkite išrinkti kauliukus) ir dedame į puodą. Viską verdame kokias 15- 20 min. ir viską susmulkiname blenderiu.
Likusius apelsinus susmulkiname, kaip ir pirmuosius, bei dedame į puodą, kartu su trinta mase. Viską verdame dar kokias 30 minučių. Ir viskas... skanaus :)
Noriu pasakyti tai, kad moliūgo visiškai nesijaučia, o "uogienės" skonis puikus. Kitą metą jau pati auginsiu moliūgą. Jei ne pelenės karieta išaugs, tai bent skanios "uogienės" turėsiu.
P.S. Puikiai tinka su skrudinta bulkyte .... mmmmm :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą