Keksiukai... taip ir vėl jie - greitai paruošiami, skanūs ir visų mėgiami. Kadangi, teko išbandyti keksiukų kepimą tik popierinėse formelėse ir susidurti su sunkumu, kai masė sudrėkina popierinę formelę, ko pasekoje nesigauna tiksli kekso forma, nusipirkau silikonines formeles, kurios išlaiko stabilumą.
Keksiukų pagrindinė masė nesikeičia, tik kartas nuo karto paeksperimentuoju su priedais.
Jeigu norėsite tokių keksiukų..
Jums reikės:
0,250 g. cukraus (~ 1 ir 1/4 stiklinės)
0,250 ml. aliejaus (~ 1 ir 1/4 stiklinės)
0,100 ml. pieno (~ 0,5 stiklinės)
3 kiaušiniai
0,300 g. miltų ( 1,5 stiklinė)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
aromatinės esencijos
druskos (ant arbatinio šaukšelio galo)
Pakelis šokoladinio pudingo
Gamybos procesas paprastų paprasčiausias - viską sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti :) Na gal tik vieną niuansą išskirčiau. Supylus į dubenį kepimo miltelius reikia juos užpilti pienu, kad juos šiek tiek nugesinti.
Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35- 40 min.
Patikrinti ar iškepę galite įsmeigdami medinį dantų krapštuką į keksiuko vidurį. Jei ištraukus krapštuką, jis lieka švarus - viskas tvarkoj, o jei apsinešęs tešla - dar kepkite.
Iškeptus keksiukus išimame, leidžiame pravėsti ir apibarstome cukraus pudra. Jei neturite cukraus pudros, o turite kavamalę - pasidarykite pačios, suberdamos cukrų į kavamalę...
Keksiukų pagrindinė masė nesikeičia, tik kartas nuo karto paeksperimentuoju su priedais.
Jeigu norėsite tokių keksiukų..
Jums reikės:
0,250 g. cukraus (~ 1 ir 1/4 stiklinės)
0,250 ml. aliejaus (~ 1 ir 1/4 stiklinės)
0,100 ml. pieno (~ 0,5 stiklinės)
3 kiaušiniai
0,300 g. miltų ( 1,5 stiklinė)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
aromatinės esencijos
druskos (ant arbatinio šaukšelio galo)
Pakelis šokoladinio pudingo
Gamybos procesas paprastų paprasčiausias - viską sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti :) Na gal tik vieną niuansą išskirčiau. Supylus į dubenį kepimo miltelius reikia juos užpilti pienu, kad juos šiek tiek nugesinti.
Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35- 40 min.
Patikrinti ar iškepę galite įsmeigdami medinį dantų krapštuką į keksiuko vidurį. Jei ištraukus krapštuką, jis lieka švarus - viskas tvarkoj, o jei apsinešęs tešla - dar kepkite.
Iškeptus keksiukus išimame, leidžiame pravėsti ir apibarstome cukraus pudra. Jei neturite cukraus pudros, o turite kavamalę - pasidarykite pačios, suberdamos cukrų į kavamalę...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą