Vis galvodavau, kad laikas vaikus pradžiuginti ledais. Receptą pasiskolinau iš AJ receptų puslapiuko.
Kaip tik namuose yra šokolado, vadinasi gaminsiu šokoladinius ledus :) Truputį pasikoregavau receptą pagal save ir puoliau prie darbo.
JUMS REIKĖS:
450 - 500 ml. 35% grietinėlės
150 - 170 gr. juodojo šokolado
150 gr. cukraus (nepilna stiklinė)
5 kiaušinių tryniai
200 ml. pieno 3,2 - 3,5%
GAMINIMAS:
Apytiksliai puse grietinėlės pilame į puodą ir kaitiname iki užvirimo. Grietinėlę reikia nuolat maišyti, kad neprisviltų. Užvirinus nuimti ir sudėti sutrupintą šokoladą ir maišyti kol ištirps. Ištirpus šokoladui, supilame likusią grietinėlę, gerai išmaišome ir perpilame į kitą indą.
Į gerai išgraibytą puodą, iš kurio perpylėme grietinėlės ir šokolado masę, pilame pieną, cukrų ir kaitiname, kol ištirps cukrus. Kitame inde išplakame kiaušinio trynius. Tada, gerai maišant ir maža srove pilame pieną su cukrumi. Pilkite labai atsargiai ir nuolat maišant, nes šiltas pienas gali sutraukti kiaušinius.
Kiaušinio ir pieno masę perpilame į puodą ir statome ant mažos ugnies. Kaitiname, nuolat maišydami, kol gauname kisieliaus tirštumo masę. Nuimame nuo ugnies ir sumaišome su šokolado mase. Maišome tol, kol mūsų būsimieji ledai atvės (iki kambario temperatūros). Tada dedame į šaldytuvą porai valandų, po kurių dar kartą gerai išmaišome (su mikseriu). Po šio maišymo dedame į kamera porai valandų, po kurių dar kartą gerai mikseriu išmaišome ir paliekama galutiniam sustingimui.
Teisūs visi, kurie sako kad ledai fantastiški, nes jie tikrai nuostabūs. Įsitikinkite ir jūs :)
Kaip tik namuose yra šokolado, vadinasi gaminsiu šokoladinius ledus :) Truputį pasikoregavau receptą pagal save ir puoliau prie darbo.
JUMS REIKĖS:
450 - 500 ml. 35% grietinėlės
150 - 170 gr. juodojo šokolado
150 gr. cukraus (nepilna stiklinė)
5 kiaušinių tryniai
200 ml. pieno 3,2 - 3,5%
GAMINIMAS:
Apytiksliai puse grietinėlės pilame į puodą ir kaitiname iki užvirimo. Grietinėlę reikia nuolat maišyti, kad neprisviltų. Užvirinus nuimti ir sudėti sutrupintą šokoladą ir maišyti kol ištirps. Ištirpus šokoladui, supilame likusią grietinėlę, gerai išmaišome ir perpilame į kitą indą.
Į gerai išgraibytą puodą, iš kurio perpylėme grietinėlės ir šokolado masę, pilame pieną, cukrų ir kaitiname, kol ištirps cukrus. Kitame inde išplakame kiaušinio trynius. Tada, gerai maišant ir maža srove pilame pieną su cukrumi. Pilkite labai atsargiai ir nuolat maišant, nes šiltas pienas gali sutraukti kiaušinius.
Kiaušinio ir pieno masę perpilame į puodą ir statome ant mažos ugnies. Kaitiname, nuolat maišydami, kol gauname kisieliaus tirštumo masę. Nuimame nuo ugnies ir sumaišome su šokolado mase. Maišome tol, kol mūsų būsimieji ledai atvės (iki kambario temperatūros). Tada dedame į šaldytuvą porai valandų, po kurių dar kartą gerai išmaišome (su mikseriu). Po šio maišymo dedame į kamera porai valandų, po kurių dar kartą gerai mikseriu išmaišome ir paliekama galutiniam sustingimui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą