2012 m. spalio 23 d., antradienis

Lietuviškai austriškas štrudelis

Man patinka sluoksniuota tešla. Atšildei, išpakavai ir pirmyn ... leisk reikštis fantazijai.
Paprastas obuolių pyragas pabodo, todėl nusprendžiau išbandyti kiek kitokį. Žinoma, tai toli gražu ne tikrasis štrudelis, bet tolimas, tolimas, labai tolimas jo giminaitis.

JUMS REIKĖS:

3-4 obuolių
3 valgomi šaukštai razinų
3 valgomi šaukštai cukraus
0,50 ml. brendžio
cinamono
sluoksniuotos tešlos pakelis

GAMINIMAS:

Atšildome tešlą ir iškočiojame.
Į puodą dedame nuluptus ir supjaustytus, iš sėklintus  obuolius (nepjaustome labai smulkiai), supilame cukrų. Verdame ant vidutinės ugnies, kokias 15 min., kol suminkštėja. Baigiant obuoliams virti pilame brendį ir dar paverdame kokias penkias minutes. Kol obuoliai verda, užsiplikome razinas verdančiu vandeniu.
Obuolius atvėsiname, nupilame vandenį nuo išmirkusių razinų.
Ant iškočiotos tešlos (kaip parodyta nuotraukoje), dedame virtus obuolius, pabarstome razinas, cinamoną ir susukame.
Susuktus vyniotinius subadome ir pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių.
Kepame apie 30 minučių, kol gražiai pagels.

Skonis puikus, jei tikėti mano vaikų nuomone :)  O gal tai tik naujovė padarė įspūdį :)

Šiaip geriausiai valgyti karštą su šaltais ledais.

Skanaus




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą