2012 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis

Sūrio kepsnys

Pirmą kartą paragavau šio kepsnio Kauno velnių muziejuje esančiame bare. Kažkaip, nieko gero, nesitikėjau iš šio patiekalo, bet buvau maloniai nustebinta - buvo labai skanu. Nusprendžiau kažką sugalvoti ir pasigaminti pati.
Receptas pasirodo labai paprastas ir greitai paruošiamas.

JUMS REIKĖS:
Sūrio (kiekis priklauso nuo to kiek žadate gaminti)
Džiuvesėlių (paniruotei)
Kiaušinio.
Aliejaus kepimui

GAMINIMAS:
Išplakti kiaušinį. Sūrį supjaustyti norimo dydžio riekelėmis. Supjaustytą sūrį pamirkyti į kiaušinio plakinį, tada į džiuvesėlius, tada vėl į kiaušinio plakinį ir vėl į džiuvesėlius. Taip paniruoti, kol sūris pasidengs džiuvesėliais.
Šitaip paniruotus sūrio gabalėlius dedame į keptuvę ir kepame apie po keturias minutes iš abiejų pusių.
Toks sūrio kepsnys labai skanu su šviežiomis daržovėmis ir majonezo-kečupo padažu.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą