2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Cukinijų mišrainė žiemai

Gamindama, pirmą kartą, abejojau ar bus skanu, ar valgys mano šeimos nariai. Jie, pas mane, kartais būna labai kritiški naujovių atžvilgiu :)
Bet, buvau maloniai nustebinta, nes šeima "užskaitė" šią mišrainę. Teko gaminti dar pora porcijų :)

 JUMS REIKĖS:

2,5 kg. cukinijos
0,100 ml. aliejaus ( tai apie puse stiklinės)
2 valgomi šaukštai cukraus
1 valgomas šaukštas druskos
0,100 ml. acto 9% ( tai apie puse stiklinės)
1-1,5 galvutės česnako
0,5 litro pomidorų padažo

GAMINIMAS:

Cukiniją supjaustau apie 1 cm. kubeliais (jei jauna cukinija jos lupti nereikia, jei didesnė teks nulupti ir išimti sėklas). Į puodą pilu aliejų, pjaustytą cukiniją, cukrų, druską. Troškinu apie 10-15 min., kol suminkštėja cukinija, tada supilame pomidorų padažą ir dar patroškiname 5 minutes. Pilame į puodą actą, išmaišome ir dar troškiname 5-7 min. Galiausiai sudedu smulkintą česnaką (aš tarkuoju smulkia tarka) ir dar troškinu apie 10 minučių.

Karštą mišrainė dedame į stiklainius, užsukame, apverčiame ir laikome kol atvės. Atvėsus, nešame ten kur ji lauks žiemos.... jei sulauks :)

Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą