2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

Studentiška žuvienė

Kai už lango ruduo, norisi kažko šilto. Kad siurbtelėjus į skrandį nubėgtų kažkas šiltas ir skanus. Tokiam tikslui labai tinkama sriuba. Man patinka žuvienė, ją paprasta paruošti, pigi ir labai skani. Dažniausiai prisėdus  šeimynai ragauti - suvalgoma viskas.
O kodėl šią sriuba pavadinau "Studentiška žuviene"? Todėl, kad jos savikaina tikrai nedidelė. Bet, gal, tada pavadinti "Karališka studentiška žuvienė", nes ji dar labai skani ir soti.
Gana liaupsint, laikas gaminti.

JUMS REIKĖS:
1-o karpio ar lašišos kaulų ( taip, jūs teisingai perskaitėte, būtent kaulų. Jų dažnai būna didžiuosiuose prekybos centruose, kai "išfiletuoja" žuvis. Aišku, imkite tą kur dar yra likę žuvies).
3 didelių bulvių
1 morkos
prieskonių (naudoju "Santa Maria" prieskonius žuviai - žolelių, kepsnių) druska, juodieji pipirai.

GAMINIMAS:
Užkaičiamas puodas su vandeniu ir į jį įdedami žuvies kaulai (laužkite, ir dėkite taip kad tilptų). Kol verda žuvis, nuskuskite ir supjaustykite bulves ( aš pjaustau nedideliais kubeliais) ir nuskutę sutarkuokite morką. Apvirus žuvį, tai trunka gal 5-8 min, kol pabala, išimkite ją į dubenį, kad atvėstų. Tada į verdantį vandenį supilate bulves, morkas ir prieskonius (pagal skonį). Kol bulvės išvirs, žuvis spės atvėsti. Atvėsus žuviai, nuimame ją nuo kaulų ir dedame į verdančią sriubą. Paverda kokias penkias minutes ir sriuba baigta.

Skanaus :)

Pastaba: Jei Jus baido "žuvies kaulai", tai nebijokite, nes pats virtuvės šefas Gordon' as Ramsay virdamas žuvienę naudoja "kaulus". Ir dar... paklauskite žvejų ar jie išima kaulus virdami žuvienę :) :) :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą