2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Vištienos sparneliai

Norėjau kažkokio užkandžio svečiams. Tokio kuris būtų paprastas valgyti (neįpareigojantis laikytis etiketo prie stalo), skanus, lengvas, bet sotus.
Apsistojau ties sparneliais. Jų kainos ir kiekybės santykis tiesiog idealus. Tuo labiau vaišinant svečius kurie valgys rankomis.

Norint pasigaminti jums reikės šių produktų:


14-18 vištienos sparnelių
1,5 arbatinio šaukštelio kario
2 arbatinio šaukštelio druskos
1,5 arbatinio šaukštelio pipirų
1,5 arbatinio šaukštelio čili pipirų
Imbiero šaknies gabaliukas (3-4 cm.)
3-4 skiltelės česnako
3 valgomus šaukštus medaus.

Eiga:

Sparnelius nuplauname, nusausiname ir sudedame į marinuoti skirtą indą. Supilame prieskonius. Imbierą ir česnaką supjaustome plonais gabaliukais ir sudedame į marinavimui skirtą indą. Medų ištirpiname mikrobangų krosnelėje ( apie puse minutės) ir supilame ant sparnelių. Įspėju, kad skysto medaus bus daugiau, nei trys šaukštai :)
Viską gerai išmaišome. Dėžę uždengiame ir kartas nuo karto pakratome, kad marinatas pasiskirstytų  ant visų sparnelių.
Taip marinuojame dvi - tris valandas (galite palikti per naktį, bet aš neturėjau laiko laukti, nes reikėjo skubiai).
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Nepamirškite sparnelius apversti, kad apkeptų iš visų pusių. Kepant, galite, aplieti likusiu marinatu.

O taip atrodo rezultatas

 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą