Kadangi vis dar slyvų metas, tenka galvoti ką su jomis daryti. Šį kartą gaminau plaktą grietinėlę su karamelinėmis slyvomis.
Jei norėsite pasigaminti, keturioms porcijoms jums reikės:
Grietinėlei:
450 ml. 35% grietinėlės
2 valgomi šaukštai cukraus
0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Karamelinės slyvos:
5 valgomi šaukštai cukraus
2 valgomas šaukštas vandens
12 slyvų
Tai gi pradedame gaminti:
Grietinėlę, vanilinį cukrų ir cukrų išplakame su elektriniu plakikliu iki standumo.
Slyvas nuplauname, pjauname pusiau ir išimame kauliukus.
Į nedidelę keptuvę pilame cukrų ir vandenį. Kai cukrus ištirpsta ir pradeda ruduoti, sudedame slyvas. Slyvas greitai išmaišome susidariusioje karamelėje (reikia viską daryti greitai, kol nesudegė cukrus ir neišsileido slyvos), visą keptuvės turinį išverčiame ant kepimo popieriaus (nes pradėjus stingti bus labai sunku "iškrapštyti" iš keptuvės) ir leidžiame atvėsti. Sukietėjus karamelei ir slyvoms sluoksniuojame jas su plakta grietinėle.
Tai labai greitai paruošiamas desertas. Ir labai įdomus skonis: saldi traški karamelė, minkštos rūgščios slyvos ir švelni plakta grietinėlė.
Pastaba:
Kai keptuvės turinį pilsite ant kepino popieriaus, pasirūpinkit, kad jis būtų dubenėlyje, kadangi iš slyvų išsiskiria sultys.
Jei norėsite pasigaminti, keturioms porcijoms jums reikės:
Grietinėlei:
450 ml. 35% grietinėlės
2 valgomi šaukštai cukraus
0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Karamelinės slyvos:
5 valgomi šaukštai cukraus
2 valgomas šaukštas vandens
12 slyvų
Tai gi pradedame gaminti:
Grietinėlę, vanilinį cukrų ir cukrų išplakame su elektriniu plakikliu iki standumo.
Slyvas nuplauname, pjauname pusiau ir išimame kauliukus.
Į nedidelę keptuvę pilame cukrų ir vandenį. Kai cukrus ištirpsta ir pradeda ruduoti, sudedame slyvas. Slyvas greitai išmaišome susidariusioje karamelėje (reikia viską daryti greitai, kol nesudegė cukrus ir neišsileido slyvos), visą keptuvės turinį išverčiame ant kepimo popieriaus (nes pradėjus stingti bus labai sunku "iškrapštyti" iš keptuvės) ir leidžiame atvėsti. Sukietėjus karamelei ir slyvoms sluoksniuojame jas su plakta grietinėle.
Tai labai greitai paruošiamas desertas. Ir labai įdomus skonis: saldi traški karamelė, minkštos rūgščios slyvos ir švelni plakta grietinėlė.
Pastaba:
Kai keptuvės turinį pilsite ant kepino popieriaus, pasirūpinkit, kad jis būtų dubenėlyje, kadangi iš slyvų išsiskiria sultys.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą