2015 m. vasario 6 d., penktadienis

Čeburekai su faršu ir sūriu lavaše

Pati sau atradau LAVAŠĄ. Parašiau didžiosiomis raidėmis, nes man tai tapo tikru atradimu. Aišku, nereikia manyti, kad iki šiol nesu apie jį nieko girdėjusi :). Bet radau tuos, kurie man ir forma, ir dydžiu, ir skoniu tapo patys pačiausi (nesakysiu kurie, nes kiekvieno skonis ir poreikis gali skirtis nuo mano).
Šiandien gaminau čeburekus su faršu ir sūriu lavaše. Kalta..., nes darbo įdėjau minimaliai, o rezultatas pranoko visus lūkesčius. Ir laiko sutaupiau, ir šeimą pamaitinau, ir ..... į šaldiklį įdėjau.

Jei šeima mėgsta čeburekus, o jūs nenorite terliotis su tešla ...

JUMS REIKĖS ĮDARUI:
10 apvalių lavašų
0,800 kiaulienos faršo
0,350 fermentnio sūrio
prieskonių pagal skonį (aš naudojau SM universalius, maltai mėsai)
vandens (kiekis priklauso nuo turimo faršo)

MIRKYMUI:
1 kiaušinis
~ 2-3 v.š. miltų
~ 1 st. pieno


GAMINIMAS:
Sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su faršu ir prieskoniais. Vandens pilame tiek, kad gautą masę galėtumėme lengvai paskirstyti po lavašą.
Atskirame inde iš miltų, kiaušinio ir pieno pasidarome lietiniams tinkamą masę, į kurią mirkysime čeburekus.
Puse lavašo tolygiai ištepame faršu. Užlenkiame pusiau, mirkome į plakinį (leidžiame nuvarvėti), dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.



Jei sugalvosite šaldytį, tai geriausia daryti nekeptus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą