2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Kepta antis

Nežinau kodėl, bet kažkaip niekada nesiryždavau kepti anties. Gal bijojau, kad bus neskani, ar per kieta, ar dar kažkokios bėdos.... Visą laiką atidėliojau, kol nepamačiau parduotuvėje tos kuri ir tapo PIRMĄJA.
Išnaršiau internetą, ieškodama vienintelio ir pačio geriausio recepto, nes nesinorėjo nusivilti pačiai ir sugadinti paukštį. Dauguma receptų, buvo Pekino anties (manau, kad man dar per anksti eksperimentuoti, kepant antį pirmą kartą) ar anties su obuoliais receptai. Teko imtis iniciatyvos ir rankiotis vieną receptą iš kelių galimų.
Tai gi, jei norėsite pasigaminti, galite gamintis pagal mano receptą, o jei ieškote savojo ... gal kažką pasiimsite iš šio recepto?


REIKĖS:
2,5 kg. anties
6-7 v.š. sojos padažo (mažiau sūraus)
6-7 v.š. alyvuogių aliejaus
3 - 4 v.š. medaus
1,5 v.š. dejono garstyčių
3 v.š. balzamiko acto


GAMINIMAS:
Sumaišyti sojų padažą su aliejumi ir juo gerai įtrinti antį. Nepamirškite vidaus. Antį palieku inde apie 12 valandų, kartas nuo karto apverčių ir įtrinu marinatu (tuo pačiu kuriame marinuojasi antis).
Po 12 val. pasigaminu marinatą iš medaus, garstyčių ir acto. Juo gerai įtrinu antį ir palieku marinuotis dar kokioms 12 val. ir taip pat kartas nuo karto apverčiame antį įtrindami marinatu.
Anties marinavimo laikas nėra privalomai toks kaip nurodytas pas mane, jis gali būti ir trumpesnis ir ilgesnis, bet aš mainavau tiek :).
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Antį kepame uždengę folija apie valandą. Tada, ištraukę nupilame susikaupusį aliejaus perteklių, apverčiame antį ir šepetėliu aptepame marinatu, kuriame marinavosi antis. Dedame į orkaitę, vėl uždengiame folija ir kepame dar 40 minučių. Praėjus šiam laikui, galima prie anties sudėti kepinui paruoštas daržoves (bulves, morkas, obuolius), jei daržovių nedėsite, apverskite antį, aptepkite antį marinatu ir dar kepkite apie 40 minučių.
Tai gi, antis keps apie 2,5 valandos.
Patikėkit, mėsa minkšta, sultinga, ir skani. Mano vyras nemėgsta naujovių, bet šventėms užsisakė keptą antį - o tai daug ką pasako :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą