2014 m. rugpjūčio 16 d., šeštadienis

Tzadziki

Kažkada seniai teko ragauti šį graikišką patiekalą, būtent gaminamą graikų ir pagal jų receptūrą. Tiksliau, tai ne patiekalas, o pagardas prie mėsos, žuvies ar šiaip skrudintos baltos duonos.
Gaminant su mūsų paprastu jogurtu jis nesigaudavo, nes paslaptis slypėjo graikiškame jogurte, kuris yra gaminamas iš ožkų ar avių pieno ir kurio konsistencija daug tvirtesnė.








REIKALINGA:
2 didesni agurkai
3 česnako skiltelės
0,5 a.š. druskos
300 ml. graikiško jogurto
pundelis žalumynų (krapai, petražolės)

GAMINIMAS:
Kadangi ėmiau didesnius agurkus, kurie jau "ant peraugimo" ribos, juos nulupau. Jei agurkai naudojami standartiniai, atitinkantys ūgio normas, galima nelupti. Sutarkuoju smulkesne nei "burokine" tarka ir užpilu druska. Viską išmaišau ir palieku pusvalandžiui, kad išsiskirtų sultys.
Susidariusį skystį reikia nupilti, truputį paspaudus agurkus. Į agurkus, smulkia tarka, sutarkuojam česnaką , smulkiai susmulkiname žalumynus ir sudedame graikišką jogurtą. Viską gerai išmaišome. Pagardas paruoštas.
Labai skaniai dera su mėsyte kepta ant laužo :)

 

Kitose šalyse, tzadziki skiedžiama vandeniu, lašeliu alyvuogių aliejaus ir valgoma kaip sriuba (kaip mūsų šaltibarščiai).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą