Šiemet turime daug slyvų, todėl tenka pasukti galvą ką su jomis nuveikti. Todėl sumaniau iškepti pyragą. Kaip visada norisi kažko ką būtų galima greitai pagaminti, bet būtų skanu. Tešlą naudojau tokią pat kaip ir obuolių pyragui, o toliau leidau sau paeksperimentuoti. Tai gi norintiems pasigaminti receptas.
Jums reikės:
0,250 gr. sviesto arba margarino
4 kiaušiniai
1 st. cukraus
0,200 gr. grietinės
1 mažas pokutis kepimo miltelių
miltų (tiek kad gautumėm tirštą blynų masę)
slyvų
Sirupas
1 st. cukraus
0,5 st. vandens
Į ištirpintą margariną pilame cukrų, įmušame kiaušinius ir išsukame. Vėliau dedame grietinę ir kepimo miltelius. Po truputį pilame miltus. Miltų pilame tiek, kad gautumėm tirštą blynų masę. Slyvas, nuplauname, nusausiname ir pjauname pusiau. Išimame kauliukus ir dedame ant tešlos (kaip matosi pirmoje nuotraukoje). Kepame įkaitintoje iki 175- 180 C orkaitėje apie 30 min. Iškeptas pyragas matosi antroje nuotraukoje.
Kol pyragas verda iš cukraus ir vandens pasigaminu sirupą. Supylus cukrų ir vandenį į nedidelę keptuvę verdu kol sutirštėja ir gaunasi sirupas.
Ištraukus iškeptą pyragą, aplieju dalimi sirupo pyragą (matosi trečioje nuotraukoje) ir 2-3 min. pašaunu į orkaitę 220 laipsnių temperatūrai arba dar geriau jei yra grilio funkcija. Pyragą reikia stebėti, nes viršus gali greitai sukepti, bet kelias minutes galima prie orkaitės pastovėti ir pasigrožėti kepamu pyragu :). Ištraukus pyragą apliejame likusiu sirupu ir.... vaišinamės.
Patikėkit, pyragas nespėjo atvėsti.
Pyragas gaunasi su karameline traškia plutele, o viduj minkštas biskvitas.
Jums reikės:
0,250 gr. sviesto arba margarino
4 kiaušiniai
1 st. cukraus
0,200 gr. grietinės
1 mažas pokutis kepimo miltelių
miltų (tiek kad gautumėm tirštą blynų masę)
slyvų
Sirupas
1 st. cukraus
0,5 st. vandens
Į ištirpintą margariną pilame cukrų, įmušame kiaušinius ir išsukame. Vėliau dedame grietinę ir kepimo miltelius. Po truputį pilame miltus. Miltų pilame tiek, kad gautumėm tirštą blynų masę. Slyvas, nuplauname, nusausiname ir pjauname pusiau. Išimame kauliukus ir dedame ant tešlos (kaip matosi pirmoje nuotraukoje). Kepame įkaitintoje iki 175- 180 C orkaitėje apie 30 min. Iškeptas pyragas matosi antroje nuotraukoje.
Kol pyragas verda iš cukraus ir vandens pasigaminu sirupą. Supylus cukrų ir vandenį į nedidelę keptuvę verdu kol sutirštėja ir gaunasi sirupas.
Ištraukus iškeptą pyragą, aplieju dalimi sirupo pyragą (matosi trečioje nuotraukoje) ir 2-3 min. pašaunu į orkaitę 220 laipsnių temperatūrai arba dar geriau jei yra grilio funkcija. Pyragą reikia stebėti, nes viršus gali greitai sukepti, bet kelias minutes galima prie orkaitės pastovėti ir pasigrožėti kepamu pyragu :). Ištraukus pyragą apliejame likusiu sirupu ir.... vaišinamės.
Patikėkit, pyragas nespėjo atvėsti.
Pyragas gaunasi su karameline traškia plutele, o viduj minkštas biskvitas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą