2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Obuolių pyragas

Rudenį, obuolių pyragas, mūsų namuose dažnas svečias. Naudoju visų rūšių obuolius alyvinius, antaninius ir dar kitus, kurių pavadinimų nei nežinau. Kadangi, obelys kieme, nesunku parsinešti obuolių ir lepinti šeimą ar svečius pyragais.
Pyragui prireiks:
0,250 gr. margarino ar sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 indelis grietinės (apie 300 gr.)
1 pokutis kepimo miltelių
6-7 dideli obuoliai
Miltai (tiek, kad gautųsi tiršta blynų tešla)

Visas procesas prasideda nuo margarino ar sviesto tirpinimo (aš tai darau mikrobanginėje). Ištirpinus riebalus į juos supilamas cukrus, gerai išsukame, įmušame kiaušinius ir toliau plakame. Tada dedame grietinę, ant grietinės pilame kepimo miltelius ir juos gražiai išmaišome (nugesindami) su grietine ir kita mase. Miltų pilame tiek, kad gautųsi tiršta blynų masė.
Nuluptus, iš sėklintus ir supjaustytus gabaliukais obuolius įmaišome į tešlą.
 

Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.  Labai skanu su ledais.

Pastaba:
1. Į pyragą dėl aromato galima įpilti kvapų arba įtarkuoti citrinos žievelės.
2. Vietoj grietinės naudoju jogurtą (didelį indelį ) su vaisiais, tada į pastaba Nr.1 nekreipti dėmesio :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą