2016 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Bananų pyragas



Jau senokai knietėjo pagaminti kokį pyragą su bananais. Tik problema ta, kad bananai, pas mus namuose, dažniausiai dingsta nesulaukę, kada jie taps pyragu. Mėgstame šią gėrybę, natūraliame pavidale, pieno kokteiliuose, o dabar jau ir pyraguose.


REIKĖS:
6 bananų
0,300 gr. cukraus
0,100 ml. vandens
0,500 gr. miltų
2 kiaušiniai
0,200 ml. aliejaus
0,200 ml. ryžių - kokosų pieno (tinka ir paprastas pienas)
0,200 ml. grietinės
0,15 gr. kepimo miltelių
1 citrina

GAMINIMAS:

 
Nulupame keturis bananus ir supjaustome apskritimais. Sudedame į keptuvę, ir užpilame 0,200 gr. cukraus ir 0,100 vandens. Viską užverdame ir apverčiant bananus verdame kol cukraus išsilydis ir masė pradės tirštėti.
Keptuvės turinį išpilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.

Tešlą ruošiame sumaišydami miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, palaipsniui maišant supilame pieną ir aliejų.
Paruošus tešlą, sudedame susmulkintus, likusius, du bananus ir viską gerai išmaišome. Iš citrinos išspaudžiame sultis, išskapuojame minkštimą ir įmaišome į tešlą.
Bananus pjaustome pagal norus. Jei norite, kad labiau jaustųsi - pjaustykite stambiau, o jei norite, kad geriau pasklistų po pyragą - smulkiau.
Paruoštą tešlą užpilame ant karamelizuotų bananų ir dedame į iki 170 laipsių įkaitintą orkaitą ir kepame ~ 35-40 minučių, kol gražiai apkepa.
Išėmus pyragą, jį apverčiame į didelę lėkštę. Ten kur kepant buvo apačia, iškepus bus viršus.
Puošiame cukraus pudra ir uogomis.

Skanus




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą