2015 m. gruodžio 29 d., antradienis

Antis su citrusiniais vaisiais

 
Prieš šventes tenka daug ir ilgai sukiotis virtuvėje, todėl ieškau tokių receptų, kurie būtų skanūs, bet kurių gaminimas neatimtų marias laiko.

Šis receptas išties lengvas, paprastas ir labai greitas. Man patiko tai, kad nereikėjo daug produktų, visas gaminimo procesas labai greitas ir iš ties lengvas, o rezultatas tikrai puikus.

Ko gero, mūsų šeimoje, jau tampa šventine tradicija kepti Kalėdinę antį. Tai puikus paukštis, labai tinkantis šventiniams (ir ne tik) pietums ar vakarienei.

Šioms šventėms ji buvo kepama su citrusiniais vaisiais. O receptui:

REIKĖS:
1 antis (~1,8 kg.)
1 didelis apelsinas
1,5 citrinos
1,5 v.š. druskos
0,5 a.š. pipirų
2 v.š. medaus
~ 0,50 gr. sviesto

GAMINIMO EIGA:
Antį nuplauti, nusausinti ir ištrinti druska ir pipirais.
Į anties vidų sukišame pusę cirtinos ir apelsino (puses padaliname į keturias dalis). Uodegą užlenkiam ir susmaigstome mediniu  dantų krapštuku, kad neiškristų vaisiai.
Anties viršų ištepame sviestu.
Taip paruoštą antį, uždengiame folija ir paliekame parai.

Antį su folija pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 40 min., vėliau nuėmę foliją sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių, antį apdengiame apelsinų ir citrinos griežinėliais (panaudodami kitas vaisių puses) ir kepame valandą, kartas nuo karto apliedami antį susidariusiais taukais.
Po valandos, nuimame vaisius nuo viršaus, nupilame atsiradusius taukus. Anties nugarėlę ištepame medumi ir sulaistome citrinos sultimis. Pašauname į orkaitę dar 20 min. Per tas 20 minučių 2-3 kartus antį aplaistome susidariusiomis sultimis.
Iškepus, leidžiame kelioms minutėms ančiai pailsėti ir galime skanauti.
Antis labai minkšta ir sultinga, jaučiasi lengvas citrusinių vaisių aromatas.

P.S. Susidariusius ančių taukučius neišpilkite, jie puikiai tiks kepant, bulvinius blynus, plokštainį ar kitus patiekalus pagardinti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą