Lazanija - tai ko gero vienas iš tradicinių itališkų patiekalų kurį labiausiai mėgstu.
Man jis labai skanus, net ir pašildytas sekančią dieną (gal net skaniau) :)
Lazanija reiškia, kad patiekalas pagamintas iš keliais sluoksnių lazanijos lakštų kaitaliojant su padažais ir įvairiomis kitomis sudedamosiomis dalimis.
Viena iš populiariausių - lazanija boloneze, pavadinimas kildinamas nuo Italijos miesto Bologna.
Aišku kiekviena šeimininkė pritaiko receptą savo šeimai, bet pagrindinė mintis išlieka ta pati. Mano paprastasis lazanijos receptas atrodo taip:
REIKIA:
Lazanijos makaronų lakštų (visos pakuotės neišnaudoju, nes tai priklauso kiek sluoksnių darau )
700 g. faršo (kiaulienos/jautienos)
700 ml. pomidorų padažo ( aš naudojau savo gamintą pomidorų padažą, kuriame jau vyrauja pilnas daržovių arsenalas)
2 pomidorai
5-6 pievagrybiai
1 ltr. bešamelio padažo
200 g. mocarellos sūrio
200 g. čederio sūrio (tinka ir kitos rūšies)
druska, pipirai, džiovintas bazilikas
GAMINIMAS:
2. Supilame pomidorų padažą, pjaustytus pomidorus ir pievagrybius ir patroškiname ant silpnos ugnies, kad mėsa su padažu susidraugautų ir nugaruotų nereikalingas skysčių perteklius.
3. Aš lazanijos lakštus apverdu. Man patinka kai jie būna minkštesni, tai kaip garantija, kad orkaitėje praleidę mažiau laiko, bus puikūs. Dar viena gudrybė, kodėl apverdu, yra tai kad verdami makaronai padidėja, o tada geriau pasidengia mano kepimo indas :)
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., paskui sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepame apie 10-15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą