Bešamelio padažas arba kitaip dar vadinamas baltuoju padažu.
Jis gali būti gaminamas su svogūnu ar kitomis žolelėmis, bet aš gaminu paprastą, kuris tiks prie įvairiausių apkepų, padažą.
REIKIA:
1 ltr. 3,2 riebumo pieno
80 g. sviesto
4-5 v.š. miltų
druskos, piprų pagal skonį
0,5 a.š. muskato riešuto
GAMINIMAS:
Į puodą pilame pieną, dedame sviestą, prieskonius ir kaitiname ant mažos ugnies. Po truputį beriame miltus. Nepamiršti intensyviai maišyti, nes šis padažas labai mėgsta prikipti prie dugno :). Verdame ant mažos, kol pradės tirštėti. Jei matote, kad padažas skystokas, įdėkite dar truputį miltų, bet ne padauginkite, nes paskui padažas bus labai tirštas. O jei matote, kad padažas labai tirštas - įpilkite pieno.
P.S. Į padažą galite įmaišyti tarkuoto sūrio.
Jis gali būti gaminamas su svogūnu ar kitomis žolelėmis, bet aš gaminu paprastą, kuris tiks prie įvairiausių apkepų, padažą.
REIKIA:
1 ltr. 3,2 riebumo pieno
80 g. sviesto
4-5 v.š. miltų
druskos, piprų pagal skonį
0,5 a.š. muskato riešuto
GAMINIMAS:
Į puodą pilame pieną, dedame sviestą, prieskonius ir kaitiname ant mažos ugnies. Po truputį beriame miltus. Nepamiršti intensyviai maišyti, nes šis padažas labai mėgsta prikipti prie dugno :). Verdame ant mažos, kol pradės tirštėti. Jei matote, kad padažas skystokas, įdėkite dar truputį miltų, bet ne padauginkite, nes paskui padažas bus labai tirštas. O jei matote, kad padažas labai tirštas - įpilkite pieno.
P.S. Į padažą galite įmaišyti tarkuoto sūrio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą