2014 m. kovo 25 d., antradienis

Bešamelio padažas

Bešamelio padažas arba kitaip dar vadinamas baltuoju padažu.
Jis gali būti gaminamas su svogūnu ar kitomis žolelėmis, bet aš gaminu paprastą, kuris tiks prie įvairiausių apkepų, padažą.

REIKIA:
1 ltr. 3,2 riebumo pieno
80 g. sviesto
4-5 v.š. miltų
druskos, piprų pagal skonį
0,5 a.š. muskato riešuto

GAMINIMAS:
Į puodą pilame pieną, dedame sviestą, prieskonius ir kaitiname ant mažos ugnies. Po truputį beriame miltus. Nepamiršti intensyviai maišyti, nes šis padažas labai mėgsta prikipti prie dugno :). Verdame ant mažos, kol pradės tirštėti. Jei matote, kad padažas skystokas, įdėkite dar truputį miltų, bet ne padauginkite, nes paskui padažas bus labai tirštas. O jei matote, kad padažas labai tirštas - įpilkite pieno.

P.S. Į padažą galite įmaišyti tarkuoto sūrio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą