2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Pica su kumpiu

Gavau pageidavimų iškepti picą "normaliu padu". Tai reiškia reikės ilgiau pasisukioti virtuvėje, bet užtat valgyti naminę picą naminiu padu. Tai gi, paraitojus rankoves ėmiausi darbo. Rezultatas nudžiugino, nes dvi tikrai didelės picos išnyko labai greitai keturių asmenų skrandžiuose.
Iš nurodytų produktų man gavosi dvi didelės picos.





Picos padas:

REIKĖS:
Dviejų puodelių miltų (gali prireikti ir daugiau, priklauso kaip susidorosit su tešla)
Puodelis vandens
1 pok. sausų mielių (7g.)
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1 v.š. alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS:
Supilame miltus, mieles ir gerai išmaišome. Viduryje padarome "šulinėlį" ir įmušame kiaušinį. Rankomis maišome su miltais, vėliau į tešlą po truputį pildami vandenį (vanduo gali būti šiltas, taip greičiau sureguos mielės) gerai išminkome tešlą. Jei tešla limpa prie pirštų, beriame miltų. Gerai išminkius, paliekame tešlą "augti", o indą su tešla laikome šiltai užklojus rankšluosčiu (aš tešlą apšlaksčiau alyvuogių aliejumi).
Kai tešla "išauga" dvigubai, permynkome ir padaliname ją į dvi dalis bei paruošiame norimo dydžio picos pagrindus. Prieš dedant priedus tešlą subadome šakute.

Pagrindas:

REIKĖS:
5-6 v.š. pomidorų padažo (čia jau kiek kam patinka, bet aš naudoju, kad "nudažytų" padą)
0,400 gr. mocarellos sūrio
0,200 gr. kumpio
1 vnt. pomidoro
1 vnt. marinuoto agurko
1 v.š. džiovinto baziliko
4-5 v.š alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS:
Ant subadyto šakute pado dedame pomidorų padažo ir paskirstome. Dedame tarkuotos mocarelos, kuria taip pat paskirstome. Pomidorą supjaustome mažais kvadratėliais, o agurką plonais griežinėliais, kurios padaliname ant sūrio. Kumpį supjaustome plonomis riekelėmis, kurias plėšydami sudedame ant viršaus, pašlakstome aliejumi ir pašauname į orkaitę. Orkaitė įkaitiname iki 170 laipsnių karščio ir kepame apie 15 min. Išėmus apibarstome baziliku ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.



Skanaus





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą