Na ką toliau, kaupiame ir ruošiame atsargas žiemai. Šį kartą bandau naudingai panaudoti gausiai užderėjusius pomidorus, todėl gaminsiu pomidorų padažą. Turėjau įvairių rūšių ir spalvų, nusprendžiau nediskriminuoti nei vienų ir panaudoti visus.
Padažui reikės:
4 kg. pomidorų
1 kg. raudonos paprikos
3 dideles svogūno galvas
1-2 galvutes česnako (gali būti daugiau, bent jau aš dedu daugiau)
0,5 st. acto (9 %)
0,5 st. cukraus
3 valg. šaukštai druskos
3 valg. šaukštai aliejaus (gali būti truputį daugiau, nes aliejuje apkepami svogūnai)
Į puodą sudedu susmulkintus svogūnus ir apkepinu aliejuje. Truputį apkepus, sudedu pjaustytas kubeliais, išvalytas paprikas, pomidorus. Verdame ant mažos ugnies, kol daržovės suverda. Pačioje virimo pabaigoje sudedame česnakus (aš tarkavau smulkia tarka, bet galima išspausti) ir likusius produktus. Verdame dar kokias 10 min. Nuėmus nuo ugnies visą masę sutriname su smulkintuvu (blenderiu) paversdami daržoves padažu. Sutrynus, vėl užkaičiu ir leidžiu užvirti, o tada supilstau į stiklainius.
Mmm... labai skanu. Darysiu dar :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą