Šioje mišrainėje pirmuoju smuiku groja kopūstai ir pomidorai :) Viso šio gėrio būna daug vasaros pabaigoje. Tada iškyla klausimas - ką su visu tuo gėriu daryti?? Aš darau mišrainę žiemai, kuri labai praverčia, kai reikia garnyro kurį galima valgyti šaltą ir pašildytą.
Jums reikės:
~ 2 kg. kopūstų
~ 2 kg. pomidorų
~ 1 kg. morkų
~ 1 kg. svogūnų
~ 1 kg. raudonos saldžios paprikos
2 stiklinės aliejaus (po 200 ml.)
1,5 stiklinės cukraus
150 ml. acto.
130 g. druskos
Susmulkiname daržoves. Kopūstus pjaustau šiaudeliais, papriką pjausčiau mažais, mažais gabaliukais (kadangi nelabai aš ją mėgstu, bet kaip sakoma "iš dainos žodžių neišmesi"), svogūnus pusžiedžiais, pomidorus didesniais gabaliukais, o morkas tarkavau per didesnę tarką.
Sudėjus, likusius produktus, viską išmaišome ir paliekame kokioms trims valandoms kambario temperatūroje, kad visos daržovės ir marinatas susipažintų ir susidraugautų.
Viską verdame apie valandą ant nedidelės ugnies, kol viskas suminkštėja.
Iš visos šios masės man gavosi šeši 0,700 ml. stiklainiai ir dar paragavimui :)
Pastaba: Prie daržovių dėjau tokį ženkliuką "~ " tai reiškia, kad jei turite daugiau kopūsto nei 2 kg., ar pomidorų mažiau nei 2 kg. nebėda. Svarbu, kad bendras daržovių kiekis nedaug skirtųsi nuo reikiamo, kitaip nepasiseks su marinatu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą