2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Porų sriuba

Pradedu puslapį nuo nuostabiai skanios porų sriubos. Viešint pas draugę Vokietijoje teko ragauti jos gamintos, todėl receptėlį parsiviliojau į Lietuvą.


  

Tai gi jeigu norėsite pasigaminti jums reikės
0,500 g. faršo (kiaulienos/jautienos)
0,500 g. lydyto sūrelio
1 kg. porų
1,5 ltr. vandens

Užkaičiame puodą su vandeniu. Kol vanduo užvirs faršą apkepiname keptuvėje (aliejaus nereikia). Apkeptą faršą supilame į verdantį vandenį puode. Tada, toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkiai, pusžiedžiais supjaustytus porus. Porus kepame kol suminkštės, nuolat maišant, kadangi kraštuose esantys porai mėgsta apskrusti :) Suminkštėjusius porus pilame į puodą kuriame jau verda faršas.  Ir tuo pačiu sudedame lydytą sūrį. Viską labai gerai išmaišome ir užverdame, maišydami, kad išsileistų lydytas sūris. 
Į sriubą nededu jokių kitų prieskonių, kadangi sriuba pilnai visko gauna iš lydyto sūrio, bet jei kam trūksta sūrumo gali pagardinti druska.
Sriuba labai skani su skrudinta duona. Aš toje pačioje keptuvėje apkepinau "ragelius".

Pastaba: Sriuba gaunasi tiršta ir labai soti. Norint, galima pilti daugiau vandens, bus skystesnė. O norintys gali dėti daugiau faršo - bus sočiau.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą