2014 m. balandžio 29 d., antradienis

Netikras zuikis

Šį kartą nusprendžiau gaminti šiek tiek "aukštesnio lygio" zuikį :). Gerai, gerai, tai paprastas netikras zuikis, tik iš "kitokios" mėsos - avienos, veršienos ir jautienos.
Kažkaip visiškai nepagrįstai buvau užmiršusi šį patiekalą. O nevertėjooooo, tikrai ne!!!!! Gaminasi labai greitai - skanus ir karštas ir šaltas. Ko daugiau reikia?

REIKALINGI PRODUKTAI:
~  1 kg. faršo (kaip ir minėjau avienos, veršienos ir jautienos mixas)
2 v.š. lydyto sūrio
1 kiaušinis
30 ml. pieno
30 ml. džiuvesėlių
3 morkos
1 svogūnas
1 mažas indelis konservuotų pievagrybių
prieskonių pagal skonį (aš naudojau,
2 v.š. aliejaus

GAMINIMAS:
Susmulkiname svogūną, morkas ir apkepame įkaitintoje keptuvėje. Kol vėsta keptos morkos su svogūnais pasiruošiame mėsą.
Faršą, pieną, džiuvesėlius, kiaušinį ir lydytą sūrį sumaišime su prieskoniais, Viską gerai išmaišome. Į faršą sudedame atvėsusias morkas su svogūnais. Viską labai gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa masė. Puse gautos masės dedame į formelę ir padarę įdubą sudedame konservuotus pievagrybius. Uždengiame likusiu faršu, gerai apspaudome ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepame apie valandą.

P.S. Jei pastebėjote, kad apkepant morkas trūksta aliejaus - įpilkite vandens. Efektas tas pats, bet kalorijų mažiau ;)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą