2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Vyniotinis "Avietinė fantazija"

Super greitai paruošiamas, labai paprastas, lengvas ir skanus desertas. Įdarui galite rinktis įvairius savo mėgstamus priedus nuo šviežių uogų iki šokoladinių drožlių.

JUMS REIKĖS BISKVITUI:
(produktų sąrašas dviems vyniotiniams)
6 kiaušiniai
4 v.š. vandens
240 gr. cukraus
200 gr. miltų



JUMS REIKĖS PERTEPIMUI:
0,500 ml. 35% plakamos grietinėlės
4 v.š. cukraus pudros
1 pakuotė želatino (tai nėra privaloma, bet aš naudojau)
2-3 didelės saujos šviežių aviečių (galite naudoti ir kitas uogas ar priedus)

GAMINIMAS:
Atskiriame trynius nuo baltymų. Nors trynių ir mažiau, bet patarčiau jiems pasirinkti didesnį dubenį, nes visas tikimesnis gaminimo procesas vyks būtent jame. Į baltymus supilame vandenį ir plakame iki purumo, palaipsniui supildami puse (~120 gr. ) cukraus. Kai išplakame iki standumo atidedame į šoną ir imame kiaušinio trynius. Trynius su likusiu cukrumi plakame iki tol kol jie pakeis spalvą ( į šviesiai gelsvą) ir pradės tirštėti. Į išplaktą trynių masę palaipsniui sudedame plaktų baltymų masę ir atsargiai maišant po truputį supilame miltus. Atsargiai ir gerai išmaišytą masę, paskleidžiame į kepimo popieriumi išklotas skardeles.
Kepame ~ 10 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol biskvitas pradės ruduoti.
Išėmus iš orkaitės, vyniotinio biskvitą susukame į rankšluostį ir leidžiame atvėsti.
O tuo tarpu gaminame įdarą... Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir želatina.
Atvėsus biskvitui, jį išsukame, nuimame kepimo popierių, pertepame plaktos grietinėlės plakiniu ir užbarstome uogomis ar kitais priedais ir susukame.
Padedame porai valandų į šaldytuvą.


P.S
Aš neturėjau popieriaus, tai naudojau kepimui skirta rankove, ją perkirpus ir ištiesus tiko puikiausiai.
P.S P.S
Želatino nebūtina dėti.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą