Niekada nesiryždavau gaminti iš subproduktų. Visada maniau nesugebėsiu arba bus neskanu, atrodė keistai ... žodžiu, visais būdais stengiausi atsiriboti.
Bet, ko gero pagauta keisto polėkio nusprendžiau išbandyti skilvelius. Rūkyti man jie labai patinka, bet troškintų nebandžiau gaminti. Tai gi, ėmiausi paprasto, neįmantraus recepto, bet tikėtinai skanaus ir paprato patiekalo.
Džiaugiuosi, kad išbandžiau, nes skilveliai gavosi minkšti ir skanūs. Esu tikra, kad gaminsiu dar ir ne vieną kartą.
JUMS REIKĖS:
0,600 gr. vištienos skilvelių
2 vidutinės morkos
5 vidutinės bulvės
1 indelis konservuotų žirnelių (212 ml)
3 - 4 v.š. grietinės (ne liesesnės kaip 30%)
Druskos, pipirų pagal skonį, pora šakelių smulkintų pertažolių.
GAMINIMAS:
Labai gerai išplauname skilvelius ir sudedame į puodą su vandeniu ir druska bei pipirais. Vandens turi būti du kart daugiau nei skilvelių, nes ilgai verdant vanduo nugaruoja. Verdame apie 40- 50 min. ant vidutinės ugnies.
Nulupame ir supjaustome bulves (pjaustome laisva forma apie 2 cm. dydžio gabaliukais) ir morkas (0,5 cm griežinėliais). Daržoves sudedame į puodą prie skilvelių ir verdame apie 20 min.
Kai bulvės išverda, sudedame žirnelius (prieš tai nupylę skystimą) ir grietinę. Leidžiame susidraugauti, pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Skanaus.
Bet, ko gero pagauta keisto polėkio nusprendžiau išbandyti skilvelius. Rūkyti man jie labai patinka, bet troškintų nebandžiau gaminti. Tai gi, ėmiausi paprasto, neįmantraus recepto, bet tikėtinai skanaus ir paprato patiekalo.
Džiaugiuosi, kad išbandžiau, nes skilveliai gavosi minkšti ir skanūs. Esu tikra, kad gaminsiu dar ir ne vieną kartą.
JUMS REIKĖS:
0,600 gr. vištienos skilvelių
2 vidutinės morkos
5 vidutinės bulvės
1 indelis konservuotų žirnelių (212 ml)
3 - 4 v.š. grietinės (ne liesesnės kaip 30%)
Druskos, pipirų pagal skonį, pora šakelių smulkintų pertažolių.
GAMINIMAS:
Labai gerai išplauname skilvelius ir sudedame į puodą su vandeniu ir druska bei pipirais. Vandens turi būti du kart daugiau nei skilvelių, nes ilgai verdant vanduo nugaruoja. Verdame apie 40- 50 min. ant vidutinės ugnies.
Nulupame ir supjaustome bulves (pjaustome laisva forma apie 2 cm. dydžio gabaliukais) ir morkas (0,5 cm griežinėliais). Daržoves sudedame į puodą prie skilvelių ir verdame apie 20 min.
Kai bulvės išverda, sudedame žirnelius (prieš tai nupylę skystimą) ir grietinę. Leidžiame susidraugauti, pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą