Savaitgalis... tai laikas, kai norisi pasilepinti - ilgiau pamiegoti, patinginiauti, skaniau papusryčiauti.
Todėl, išaušus nuostabiai saulėtam rytui , nuėjusi į sodą parsinešiau obuolių ir pora saujų šviežiai skintų aviečių. Šaldytuve radau jogurto puslitrį ir ilgai negalvojusi sumasčiau šeimą pradžiuginti ir pavaišinti savaitgalio pusryčiais - pagerintais blynais.
Mano vyrai džiaugėsi, sakydami, kad jau seniai valgė tokių skanių blynų. Džiugu :) vadinasi stengiausi ne veltui :).
Jei norite, kažką panašaus pagaminti Jums ...
REIKĖS:
0,100 ml pieno
0,500 ml jogurto (aš ėmiau su miško uogom)
3 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. kepimo miltelių
4-5 obuoliai
miltų (tiek kad gautųsi tiršta blynų masė)
aliejaus - kepimui
GAMINIMAS:
Pilu apie tris stiklines miltų, mušu kiaušinius, dedu cukrų ir druską, pilu pieną ir jogurtą. Supylus jogurtą ant jo užberiu kepimo miltelius (taip sakant nugesinu). Viską gerai išmaišau ir žiūriu ar reikia papildomai dėti miltų, kad tešla gautųsi pakankamai tiršta, bet ne per tiršta.
Obuolius nuplaunu, nulupu ir supjaustau apie 1 cm. gabaliukais. Juos įmaišau į tešlą.
Įkaitintoje keptuvėje formuojame blynus (aš dariau didesnius, kad vienam blyne tilptų didesnė koncentracija obuolių).
Užpilas gamintas iš lengvai trintų aviečių su cukrumi.
Patikėkit, tai kaip maži saulėti pyragėliai Jūsų lėkštėje :)
Todėl, išaušus nuostabiai saulėtam rytui , nuėjusi į sodą parsinešiau obuolių ir pora saujų šviežiai skintų aviečių. Šaldytuve radau jogurto puslitrį ir ilgai negalvojusi sumasčiau šeimą pradžiuginti ir pavaišinti savaitgalio pusryčiais - pagerintais blynais.
Mano vyrai džiaugėsi, sakydami, kad jau seniai valgė tokių skanių blynų. Džiugu :) vadinasi stengiausi ne veltui :).
Jei norite, kažką panašaus pagaminti Jums ...
REIKĖS:
0,100 ml pieno
0,500 ml jogurto (aš ėmiau su miško uogom)
3 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. kepimo miltelių
4-5 obuoliai
miltų (tiek kad gautųsi tiršta blynų masė)
aliejaus - kepimui
GAMINIMAS:
Pilu apie tris stiklines miltų, mušu kiaušinius, dedu cukrų ir druską, pilu pieną ir jogurtą. Supylus jogurtą ant jo užberiu kepimo miltelius (taip sakant nugesinu). Viską gerai išmaišau ir žiūriu ar reikia papildomai dėti miltų, kad tešla gautųsi pakankamai tiršta, bet ne per tiršta.
Obuolius nuplaunu, nulupu ir supjaustau apie 1 cm. gabaliukais. Juos įmaišau į tešlą.
Įkaitintoje keptuvėje formuojame blynus (aš dariau didesnius, kad vienam blyne tilptų didesnė koncentracija obuolių).
Užpilas gamintas iš lengvai trintų aviečių su cukrumi.
Patikėkit, tai kaip maži saulėti pyragėliai Jūsų lėkštėje :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą