2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Skilvelių (skrandukų) troškinys su morkomis

Praėjus pirmam debiutui su skilveliais ėmiausi naujo. Šį kartą su morkomis.

JUMS REIKĖS:
1,200 kg. Vištienos skilvelių (skrandukų)
3 morkos
1 svogūno galvutė
0,200 ml. grietinėlės ( 35% riebumo)
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
2 v.š. miltų
3 v.š. aliejaus

GAMINIMAS:
Labai gerai išplauname skilvelius, supilame į puodą su vandeniu ir verdame apie valandą. Vandens negailėkite, nes ilgai verdant nemažai nugaruoja.
Svogūnus smulkiai supjaustome, morkas sutarkuojame ir apkepiname įkaitintame aliejuje.
Praėjus valandai, kai verda mūsų skilveliai, nupilame dalį vandens ( jei jo dar pakankamai likę) ir paliekame tik tiek, kad jie liktų vos vos apsemti. Pasūdome ir pagardiname juodaisiais pipirais, sudedame kepintas morkas su svogūnais ir supilame grietinėlę. Verdame dar apie 10 min.
Į atskirą dubenėlį pilame miltus ir užpilame samtį nuoviro, kuriame troškinami mūsų skilveliai. Viską labai gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių ir supilame atgal į troškinį. Leidžiame dar apie 10 min. verdant viskam susidraugauti.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą