2013 m. birželio 18 d., antradienis

Tortas su maskarpone

BISKVITUI:
8 Kiaušiniai
8 v.š. cukraus
8 v.š. miltų





PERTEPIMUI:
0,500 grietinėlės
0,500 maskarponės sūrio
3 v.š. cukraus
100 g. juodo šokolado (viena plytelė)
100 g. džiovintų svyvų
50 ml. viskio

2 Esspreso  kavos puodeliai

Biskvito gaminimas:
Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Baltymą išplakame su cukrumi iki standžių putų (taip, kad plakinys laikytųsi ir neslystų iš apversto dubens. Į plakinį palaipsniui supilame atskirai išplaktus trynius ir po truputį pilame miltus. Viską atsargiai išmaišome, kad susidraugautų.
Ant kepimo popieriaus uždedame norimo dydžio torto formą, į vidų dedame plakinio, atsargiai paskirstome. Formą nuimame ir tą patį darome ant kito popieriaus lapo. Kepame orkaitėje, kurią įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame ~ 15 min. (reikia stebėti kol gražiai pagelsta, o tada traukti).
Man iš nurodyto kiekio gavosi keturi biskvitai.

 


Pertepimo gaminimas:
Viskį ir slyvas sutriname blenderiu (kas nori gali smulkiai supjaustyti) ir sumaišome su ištirpintu šokoladu.
Mikseriu grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo (kaip ir baltymus, kad apvertus nebėgtu). Maskarponės sūrį labai gerai išmaišome su viskio, slyvų ir šokolado mišiniu į kurį po truputį ir atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

Torto surinkimas:
Į formą dedame biskvitą, kurį sulaistome esspreso kava. Tada dedame kremą ir paskirstome biskvito paviršiumi. Tą patį kartojame ir su kitais biskvitais.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą