Kartas norisi pasilepinti šiuo patiekalu, jaučiu jam šiokią tokią nostalgiją. Nors net nežinau, kaip čeburekus pavadinti - užkandžiu, karštu patiekalu ar dar kaip nors...???
Pasirodo šio patiekalo receptų yra daug, ir dauguma ji gamina savaip.
Tai gi, aš irgi pabandžiau pagaminti savus čeburekus, neatsitraukdama nuo realaus recepto. Ir jis man patiko.
AŠ DĖJAU:
300 gr. varškės (naudojau štai tokią )
2 kiaušinius
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. šaukštai aliejaus
miltų (tiek, kad tešla būtų minkšta ir neliptų prie rankų)
2- 3 valg. šaukštai degtinės
ĮDARUI:
Faršo ( apie 500 gr.)
Svogūno (aš dėjau puse galvutės, nes neįpatingai mėgstu šią daržovę)
2 valg. šaukštai aliejaus
Prieskoniai (pagal skonį)
200 gr. varškės (tokios kaip į tešlą)
Puse stiklinės vandens.
O GAMINAU TAIP:
Į varškę įmušame kiaušinius, sudedame prieskonius, pilame degtinę, kepimo miltelius ir palaipsniui beriame miltus. Pilame tiek, kad galėtumėm iškočioti pagrindą mūsų čeburekams. Plėšiame gabaliuką ir iškočiojame norimo dydžio formą.
Svogūną smulkiai supjaustome (kas mėgsta gali dėti daugiau ir pjaustyti stambiau) ir apkepiname aliejuje. Į faršą sudedame prieskonius, varškę, supilame vandenuką ir kepintus svogūnus. Viską gerai išmaišome ir dedame ant paruošto pagrindo vienos pusės, kita užklojame ir kraštus užspaudžiame šakute ar "pravažiuojame" specialiu ratuku.
Kepame įkaitintuose riebaluose, kol gražiai pagels.
Čeburekai gavosi puikūs. Išorėje traškūs, viduje minkšti, o mėsytė sultinga.
Pasirodo šio patiekalo receptų yra daug, ir dauguma ji gamina savaip.
Tai gi, aš irgi pabandžiau pagaminti savus čeburekus, neatsitraukdama nuo realaus recepto. Ir jis man patiko.
AŠ DĖJAU:
300 gr. varškės (naudojau štai tokią )
2 kiaušinius
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. šaukštai aliejaus
miltų (tiek, kad tešla būtų minkšta ir neliptų prie rankų)
2- 3 valg. šaukštai degtinės
ĮDARUI:
Faršo ( apie 500 gr.)
Svogūno (aš dėjau puse galvutės, nes neįpatingai mėgstu šią daržovę)
2 valg. šaukštai aliejaus
Prieskoniai (pagal skonį)
200 gr. varškės (tokios kaip į tešlą)
Puse stiklinės vandens.
O GAMINAU TAIP:
Į varškę įmušame kiaušinius, sudedame prieskonius, pilame degtinę, kepimo miltelius ir palaipsniui beriame miltus. Pilame tiek, kad galėtumėm iškočioti pagrindą mūsų čeburekams. Plėšiame gabaliuką ir iškočiojame norimo dydžio formą.
Svogūną smulkiai supjaustome (kas mėgsta gali dėti daugiau ir pjaustyti stambiau) ir apkepiname aliejuje. Į faršą sudedame prieskonius, varškę, supilame vandenuką ir kepintus svogūnus. Viską gerai išmaišome ir dedame ant paruošto pagrindo vienos pusės, kita užklojame ir kraštus užspaudžiame šakute ar "pravažiuojame" specialiu ratuku.
Kepame įkaitintuose riebaluose, kol gražiai pagels.
Čeburekai gavosi puikūs. Išorėje traškūs, viduje minkšti, o mėsytė sultinga.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą