2013 m. birželio 19 d., trečiadienis

Troškinti kukuliai

Mano šeimoje tai maistas numeris vienas. O man patinka juos gaminti, nes tai paprastas receptas, greitai paruošiamas, o ir skanu, bei sotu. Kukuliai gaunasi minkšti ir sultingi.

REIKĖS:
0,450 kiaulienos/jautienos faršo.
0,450 vištienos faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galvutė (vidutinė)
2-3 pievagrybiai
1 morka
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus (tinka ir kitas)
1-2 v.š. miltų
0,100 ml. grietinėlės
prieskoniai ( aš rinkausi maltos mėsos prieskonius, imbiero, mėsos prieskonius, druskos )

GAMINAME:
Faršą sumaišome su prieskoniais ir kiaušiniais. Svogūną susmulkiname, apkepiname aliejuje ir supilame į faršą. Viską gerai išmaišome.
Susišlapinus rankas, iškočiojame norimo dydžio kukuliukus ir apkepame keptuvėje.
Puode užverdame ~ pusantros stiklinės vandens (maždaug tiek, kad sudėjus kukulius juos apsemtų). Iškeptus kukulius dedame į verdantį vandenį. Į keptuvę iš kurios perdėjome kukulius dedame nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius, bei sutarkuotą morką. Jei matome, kad keptuvėje trūksta riebalų (nes morkos mėgsta sugerti) pasemkime skysčių iš puodo kuriame maudosi kukuliai. Dedame miltus ir intensyviai maišydamos dar apkepiname, paskui supilame grietinėlę ir gerai išmaišome. Kai tai pavirsta vientisa mase - supilame į puodą ir dar paverdame 10-15 minučių.
Patiekiame su bulvėmis ir salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą