2015 m. gegužės 8 d., penktadienis

Maltinukas "a la Astra"


Atsibodo laikyti bulkos kriaukšlius (galus) ir jų nenaudoti.  Mūsų keturkojė šeimos narė juos ėsdavo ir neatsisakinėdavo, bet ir jai ilgainiui pabodo. Taip jau nutiko, kad šeimynykščiai jų nenori, todėl tenka galvoti kur panaudoti.
Pirmas panaudojimas  - paruošti birius džiuvesėlius, o antras - supjaustau mažais kvadratukais ir naudoju maltinukų paniruotei, salotoms ar sriubai.
Va taip, geras produktas nenueina pernieką.
Šiandien parodau vieną iš panaudojimų - maltinukus "a la Astra".
Kodėl toks pavadinimas? Peržiūrėję sudėtines dalis sužinosite kodėl pavadinau "a la Astra" :)


REIKĖS:

~ 0,700 kiaulienos faršo
~ 0,5 st. smulkintų džiuvėsėlių
~ 0,5 st. pieno
2 kiaušiniai
Prieskonių pagal skonį (aš naudojau česnako druską ir vegetą)
Pjaustytų džiuvesėlių (sunaudojau apie 0,5 ltr.)

Į faršą sudedame prieskonius, kiaušinius, džiuvesėlius ir pieną. Viską gerai išmaišome. Susišlapinus rankas (kad faršas neliptų prie rankų) formuojame maltinukus, kuriuos apvoliojame pjaustytuose džiuvesėliuose.
Taip paruoštus maltinukus dedame į kepimui skirtą indą ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

Iš turimo kiekio man gavosi šeši, pakankamai dideli kotletai.


Gaminkite, skanaukite, tikrai paprastai ir greitai paruošiama, o skonis puikus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą