Gaminu lietinius su tokiu įdaru. Ilgiausiai ir pavojingiausia kepti lietinius :). Pradėjus kepti, prasideda vaikščiojimas aplink ir prašymai "duok vieną", "aš paimsiu tik vieną su cukrum", "na aš tik antrą ir viskas".... o kai tokių prašinėtojų ne vienas..... tenka apsišarvuoti kantrybe ir užsimaišyti daugiau tešlos.
Nusprendžiau pabandyti su lavašu, tai greičiausiai paruošiamas ir tikrai nesugadintas receptas.
JUMS REIKĖS ĮDARUI:
5 apvalių lavašų
~ 0,300 g. turimo kumpelio (tinka ir dešrelės, "daktariška" dešra )
~ 0,350 g. fermentnio sūrio
~ 0,100 g. pievagrybių
3 - 4 marinuoti agurkėliai
3-4 v.š pomidorų padažo
4 v.š majonezo
MIRKYMUI:
1 kiaušinis
~ 2-3 v.š. miltų
~ 1 st. pieno
GAMINIMAS:
Kumpis, sūris, agurkai ir pievagrybiai supjaustomi nedideliais, plonais gabaliukais. Viską dedame į dubenį ir gerai išmaišome, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų. Į įdarą dedame majonezo ir pomidorų padažo, viską išmaišome.
Ant vienos lavašo pusės dedame įdarą. Užlenkiame pusiau, mirkome į plakinį (leidžiame nuvarvėti), dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Nusprendžiau pabandyti su lavašu, tai greičiausiai paruošiamas ir tikrai nesugadintas receptas.
JUMS REIKĖS ĮDARUI:
5 apvalių lavašų
~ 0,300 g. turimo kumpelio (tinka ir dešrelės, "daktariška" dešra )
~ 0,350 g. fermentnio sūrio
~ 0,100 g. pievagrybių
3 - 4 marinuoti agurkėliai
3-4 v.š pomidorų padažo
4 v.š majonezo
MIRKYMUI:
1 kiaušinis
~ 2-3 v.š. miltų
~ 1 st. pieno
GAMINIMAS:
Kumpis, sūris, agurkai ir pievagrybiai supjaustomi nedideliais, plonais gabaliukais. Viską dedame į dubenį ir gerai išmaišome, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų. Į įdarą dedame majonezo ir pomidorų padažo, viską išmaišome.
Ant vienos lavašo pusės dedame įdarą. Užlenkiame pusiau, mirkome į plakinį (leidžiame nuvarvėti), dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą