Tuo labiau, kad nusipirkau tokį aparatėlį obuoliams, kuris stulbinamai palengvina pyragų gaminimo subtilybes.. nulupa, išpjausto ir supjausto griežinėliais ... Pačioje pradžioje, tiek aš, tiek šeima žiūrėjome atsargiai į šį pirkinį, bet dabar aš juo džiaugiuosi :) , nes nerealiai pagreitina darbą.
REIKIA:
12 antaninių obuolių (galima ir kitokių, bet šie rūgštesni ir sultingesni).
4 kiaušinių
2 st. miltų
0,400 g. grietinės
0,5 st. pieno
1 st. cukraus
1 v.š. kepimo miltelių
1 v.š. cinamono
1 pok. vanilinio cukraus
GAMINIMAS:
Į dubenį pilame miltus. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus paliekame atskirame dubenyje, o trynius sudedame į miltus, prie kurių pilame grietinę, kepimo miltelius, puse stiklinės cukraus, pieną. Viską gerai išmaišome, taip kad gautųsi apyskystė masė ( ji turi būti tirštesnė nei lietiniams).
Obuolius nuplauname, nulupame ir supjaustome. Išdėliojame skardoje, apibarstome šaukštu cukraus ir cinamonu, bei.užpilame anksčiau paruošta mase.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Tuo tarpu pasiruošiame skrybelę. Kiaušinio baltymą išplakame iki purumo su cukrumi. Plakame iki tol, kol masė netekės apvertus dubenį. Šią masę padaliname ant jau beveik iškepusio, bet dar karšto pyrago. Pyragą vėl pašauname į orkaitę apie 10 min. prie tos pačios temperatūros.
Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą