2013 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Įdaryti pomidorai

Vasara, šilta, o gal net karšta.... Norisi kažko lengvo, gaivaus ir sveiko. Šiltnamyje užderėjo pomidorų derlius, todėl pasirinkimas "krito" ant jų.
Nurenku mažiausius, nes būtent tai ko man reikia - vieno kąsnio užkandėlės. Kad galėčiau, mėgautis maistu, knyga ir saule.

JUMS REIKĖS:
5-6 mažų pomidoriukų
~ 30 gr. fermentinio sūrio ( aš naudojau dūmo skonio čederį)
~ 20 gr. karšto rūkymo kalakuto krūtinėlė (tinka ir  kiaulienos kumpelis ar kitą karšto rūkymo mėsytė)
Truputis česnako, baziliko.

GAMINIMAS:
Sūrį sutarkuojame, mėsytę susmulkiname. Pomidorus pjauname pusiau (išilgai) vidų išskaptuojame ir padarome "laivelius". Išskaptuotus pomidorų viduriukus neišmetame, susmulkiname ir sumaišome su mėsyte bei sūriu. Gautą masę sudedame į išskaptuotus pomidorus. Ant viršaus pabarstome smulkinto česnako ir baziliko (aš smulkinau blenderiu).

Aš ir šį kartą, kaip daugelį kitų, nenaudojau papildomai jokių prieskonių. Čia tas patiekalas, kuriam pakankamai daug skonio duoda pačios daržovės ir sūris. Bet, jei kam trūksta... prašom improvizuoti.

Skanaus.








Šis receptukas dalyvavo ARVI KALAKUTAI organizuotame užkandžių konkurse ir laimėjo priziuką Dėkui organizatoriams.

1 komentaras: