2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Pica

Tai greitai paruošiamas patiekalas (jei prisimeni iš anksto išimti tešlą iš šaldiklio), o ir naudoti gali tai ką matai atvėręs šaldytuvo dureles. Ruošiant picą galite leisti fantazijai ir galimybėms įsibėgėti..

REIKĖS:
1 pak. Bemielės tešlos (naudoju tokią arba panašią)
~ 1 st. pomidorų padažo.
3-4 pomidorai (dėl spalvingumo naudojau geltonus ir raudonus)
~ 0,200 gr. rūkytos šoninės (tinka ir kita mėsytė (dešrytė) ir kitas kiekis)
~ 0,400 gr. sūrio (va čia savęs nenuskriauskite, nes sūris picai, kaip kvėpavimas žmogui - būtinas). Aš naudoju fermentinio, mocarelos ir kietojo sūrio mixą.
2-3 marinuoti agurkėliai
džiovintas bazilikas, alyvuogių aliejus

GAMINIMAS:
Atitirpintą tešlą ištiesiame kepimo skardoje ant kepimo popieriaus ir subadome šakute (kad nesusidarytų pūslės). Išpilame padažą ir paskirstome ant tešlos.
Imame ~ puse mūsų sūrio (fermentinio ir kietojo) sutarkuojame ir paskirstome ant padažo.
Supjaustome pomidorus pusžiedžiais, agurkus griežinėliais ir viską dedame ant picos, barstome likusiu tarkuotu sūriu ir pjaustyta mocarela. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 10-15 min. Kol gražiai išslydo sūris.
Išėmus picą, apibarstome baziliku ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Skanaus



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą