2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Lašišos užkandėlė krepšeliuose


KREPŠELIAMS:
100 gr. sviesto
1 st. miltų
žiupsnelis druskos
1.a.š kepimo miltelių

ĮDARUI:
Agurko
Pomidoro
Rūkytos lašišos.
(Kiekių nerašau, nes jei daržoves pjaustysite smulkiau - jų daugiau tilps į krepšelius, o jei pjaustysite stambiau - mažiau. Papildomai galima pridėti žalumynų (krapų, petražolių...)).

PIRMIAUSIAI GAMINAMĖS KREPŠELIUS:
Kambario temperatūros sviestą supjaustome mažais gabaliukas ir sumaišome su miltais, kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išminkome iki tol kol teška nelimpa prie rankų (jeigu vis dar limpa, įberkite papildomai miltų) ir tampa vientisa.
Tešlą įdėkite porai valandų į šaldytuvą.
Iš atvėsintos tešlos, atsiplėšiame gabaliuką ir jį iškočiojame į nedidelį "blynelį" kurį įdedame į keksiukų formelę. Gerai apspaudome ir subadome šakute (kad kylanti tešla nedeformuotų mūsų krepšelių).
Krepšelius kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduos.
Išėmus iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir išimame iš formelių.

ĮDARAS:
Supjaustome (tokio dydžio gabaliukais, kaip ketvirtadalis cherry pomidoriuko) agurkus, pomidoriukus "cherry" pjauname į keturias dalis, susmulkiname lašišą. Viską sudedame į krepšelius. Galime pabarstyti žalumynų.

Įdarui galima naudoti įvairiausius priedus kokius turime... kumpį, kiaušinį, salotas ir t.t.

P.S. Aš nenaudojau jokio padažo ir jokių prieskonių. Pomidorai išskiria pakankamai sulčių, o lašiša duoda pakankamai prieskonio. Aišku norint galima interpretuoti savaip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą