2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

Sūdyta lašiša

Mes labai mėgstame lašišos sumuštinukus ir stengiamės bent kartą per savaitę (dažniausiai savaitgaliais) jais pasimėgauti. Ne paslaptis, kad parduotuvėje sūdyta arba rūkyta lašiša nėra pigus produktas. Todėl, kai tik parduotuvėje akcija šviežiai lašišai ar upėtakiui, stengiuosi nusipirkti visą žuvį, išdarinėti, supjaustyti gabaliukais ir užšaldyti. Tada išsiimu norimą kiekį atšildau ir pasūdau.

Jums reikės:
~ 200 g. lašišos gabaliukas
3 arbatiniai šaukšteliai druskos

Visas paruošimas labai paprastas. Įtrinti gabalėlį druska, įdėti į dėžutę ir palikti šaldytuve porai dienų. Paskui nuplauname, pjaustome ir ... valgome.
Jeigu, pridėsite per daug druskos, ji gali ištraukti visą drėgmę iš žuvies ir ji bus kieta ir sūri. Taip kad geriau nepersūdyti.

Sūdant galite panaudoti ir kitus prieskonius, pavyzdžiui pipirus. Su česnaku irgi siūlyčiau atsargiau, nes pabuvęs jis skleidžia nelabai malonų kvapą. Darant šventiškus sumuštinukus galite juos papuošti žalumynais.






2 komentarai:

  1. Aš labai mėgstu lašišą.Marinuoju su druska, prieskoninėmis žolelėmis ir citrina. Man kažkaip labai citrina prie lašišos reikalinga :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, marinuojant su citrina, tai kažkaip matau kepsnius ant laužo arba kaip antrą patiekalą. O ką Jūs darote su citrina marinuota lašiša?
      O sumuštinius mes laaaaaabai mėgstame su marinuotais agurkėliais :)

      Panaikinti