2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Daržovių troškinys

Pirmą kartą tokį troškinį paragavau labai seniai, pas šeimininkę kuri kilusi iš Prancūzijos. Tada jis man buvo naujovė, o dabar kasdienybė. Šį troškinį galima valgyti vieną arba naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.


Troškiniui reikia:
Vidutinio baklažano
Dviejų jaunų cukinijų arba vieną didesnę
Du didelius pomidorus
Geltona didelė paprika
2 -3 skiltelės česnako

Daržoves pjaustome didesniais gabaliukais ir troškiname, kol daržovės suminkštėja. Paprastai druskos stengiuosi nedėti, nes man patinka tai ką iš savęs duoda daržovės, bet tie kuriems tai nepatinka gali pagardinti troškinį druska.

Pastaba: Troškiniui aliejaus ar kitų riebalų nereikia, nes pakankamai skysčių išskiria pomidorai ir cukinijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą