2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Įdarytos bulvės kumpiu ir pievagrybiais



Mmmmm ... kaip skanu, o svarbiausiai greitai paruošiamas patiekalas.

Dar svarbiau, kad tai puiki galimybė sutvarkyti ir sunaikinti šaldytuvo likučius. O iš tų likučių gaunasi labai prabangi ir skani vakarienė ar puikiausi pietūs šeimai.

Šį receptą, kiekvienas gali pritaikyti sau, pagal savo šaldytuvo turinį ar galimybes. O čia bulvės ... pagal mane :)


REIKĖS:
10 vidutiniškų bulvių
125 g. rūkytos šoninės
200 g. fermentinio sūrio
3 dešrelės (taip sakant sasyskos)
5-6 pievagrybiai
4 v.š. majonezo
2 v.š. aliejaus

Folijos

GAMINIMAS:
Pirmiausiai, labai atidžiai ir gerai, nuplauname bulves. Užkaičiame puodą, sudedame bulves su lupenomis ir verdame. Peiliu ar šakute, durdami į bulvę, patikriname ar lengvai slysta, jei taip bulvės išvirę. Išimame bulves ir trumpam leidžiame pravėsti.
Pasigaminame įdarą.
Dešreles susmulkiname ir dedame į maišymui skirtą indą. Rūkytą šoninę jau turėjau smulkintą, todėl ji tokia ir keliauja prie dešrelių. Pievagrybius, sūrį smulkinau panašaus dydžio kaip dešreles.  Visą įdarą sumaišome su majonezu.
Iš folijos padarome "lizdelius". Bulves apšlakstome aliejumi, jas pamaišome, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Bulves pjauname pusiau, padarome "laivelį" ( ne visiškai išskleidžiame, bet pusiau) ir po dvi dedame į "lizdelį". Į praskleistą tarpą dedame įdarą. Dėkite daugiau, nes nepamirškite, kad lydantis sūriui įdaro kiekis mažėja.
Kepame 15 minučių, orkaitėje kuri įkaitinta iki 180 laipsnių.

Skanaus :)

  

 









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą