Dažnai nutinka taip, kad išsiverdi daugiau ryžių garnyrui ir nesuvalgai. Stengiesi, juos kažkaip sunaudoti, bet šeima jau suka nosis į kitą pusę ir laukia kažko naujo.
Tai gi, tenka pasukti galvą ir pasitelkti fantaziją į pagalbą.
Tokiu paprastu būdu garnyras tampa skaniais pusryčiais arba tiesiog .... desertu :)
Jei ir jums liko apie 1,5 - 2 ltr. virtų ryžių, kuriuos žadėjote panaudoti garnyrui, bet taip ir liko, panaudokite desertui.
Jei neturite virtų visada galite išsivirti juos tiesiog piene.
JUMS REIKĖS:
1,5-2 ltr. virtų ryžių
0,800 ltr. pieno
0,150 g. cukraus
2 pokučiai šokoladinio pudingo (galite naudoti ir kitų skonių pudingo miltelius)
GAMINIMAS:
Maždaug 150 -200 ml. pieno nupilti į atskirą indelį. Jo reikės išmaišyti pudingui. Ryžius sudėti į puodą, supilti cukrų ir likusį pieną. Viską užvirinti pamaišant. Pudingo miltelius supilti į atidėtą pieną ir viską gerai išmaišyti. Gautą masę supilti į ryžius ir viską greitai ir gerai išmaišyti, nes ryžių pudingas pradeda greitai tirštėti. Jei sudėsite į mažesnius indelius ir atvėsinus išimsite, galėsite pateikti kaip desertinį šokoladinį pudingą. Bet galite valgyti ir karštą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą