2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Triufelinis tortas su šviežiomis braškėmis

 Labai norėjosi kokio nors skanaus, lengvo ir būtinai su braškėmis ir šokoladu. Tai gi perverčiau receptus ir radau triufelinį tortą pakoregavau pagal savo norus ir pirmyn prie darbo.

BISKVITUI: 
6 kiaušiniai
2/3 st.cukraus
2 v.š. karšto vandens
2 v.š. kakavos miltelių (aš naudojau karšto šokolado miltelius)
7 v.š. miltų tortams




SUDRĖKINIMUI:
3 v.š. braškių sirupo
5 v.š. brendžio

KREMUI:
150 g. juodojo šokolado
2 st. grietinėlės

~ 0,500 gr. braškių pertepimui (sutrintų) ir papuošimui (supjaustytų)

Biskvitų gamyba
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių
Ant pergamentinio popieriaus nubrėžti 5 apskritimus ~ 28 cm. skersmens.
Baltymus išplakti su 1/3 st. cukraus iki standžių putų.
Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir plakti, kol masė pašviesės. Toliau plakant supilti ištirpintą karštame vandenyje kakavą. Miltus persijoti su krakmolu ir atsargiai įmaišyti į trynių masę. Baltymus sudėti per 3 kartus.
Tešlą pilame ant nupieštų (aš naudojau tuščiavidurę formelę) apskritimų ir išlyginti lopetėle. Kepti 5-8 min. Leisti atvėsti ir atskirti nuo popieriaus.

Ganšas (kremas):
Pradedamas gaminti dieną prieš torto surinkimą.
Grietinėlę kaitinti iki užvirimo, sudėti šokoladą ir gerai išmaišyti. Atvėsus iki kambario temperatūros, dedame į šaldytuvą. Torto suronkimo dieną, išplakti kremą iki standžių putų. (Sekantį kartą gaminčiau didesnį kiekį.)

Surinkimas:
Sudrėkinti kiekvieną lakštą brendžio ir sirupo miksu, uždėti trintų braškių ir pertepti kremu. Torto šonus ir viršų aptepti kremu, papuošti pjaustytomis braškėmis.



Kol prisiruošiau padaryti "dokumentinę" torto nuotrauką, pačio torto liko tik pusę :D Šiaip jis buvo apvalus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą