REIKĖS:
6 bananų
0,300 gr. cukraus
0,100 ml. vandens
0,500 gr. miltų
2 kiaušiniai
0,200 ml. aliejaus
0,200 ml. ryžių - kokosų pieno (tinka ir paprastas pienas)
0,200 ml. grietinės
0,15 gr. kepimo miltelių
1 citrina
GAMINIMAS:
Keptuvės turinį išpilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
Tešlą ruošiame sumaišydami miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, palaipsniui maišant supilame pieną ir aliejų.
Paruošus tešlą, sudedame susmulkintus, likusius, du bananus ir viską gerai išmaišome. Iš citrinos išspaudžiame sultis, išskapuojame minkštimą ir įmaišome į tešlą.
Bananus pjaustome pagal norus. Jei norite, kad labiau jaustųsi - pjaustykite stambiau, o jei norite, kad geriau pasklistų po pyragą - smulkiau.
Paruoštą tešlą užpilame ant karamelizuotų bananų ir dedame į iki 170 laipsių įkaitintą orkaitą ir kepame ~ 35-40 minučių, kol gražiai apkepa.
Išėmus pyragą, jį apverčiame į didelę lėkštę. Ten kur kepant buvo apačia, iškepus bus viršus.
Puošiame cukraus pudra ir uogomis.
Skanus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą